Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam BMW 120d - 177 KM - rocznik 2007. Mam następujący problem: chciałem wrócić do domu ze sklepu i auto kompletnie straciło moc. Od razu po odpaleniu, pod górkę max. 20 km/h dało radę jechać. Po powrocie do domu zgasiłem silnik i odpaliłem jeszcze raz, tym razem włączyła się już pomarańczowa kontrolka silnika i cały czas świeci i dalej brak mocy. Silnik pracuje na ucho dokładnie tak jak zawsze, nie słychać różnicy. Dodam tylko, że w drodze do sklepu wszystko było ok.

Co się mogło stać? Mogło auto ograniczyć moc elektronicznie z powodu DPFu? Może komuś z Was coś takie się przytrafiło?

Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano
Jest możliwe że auto straciło moc przez zapchany DPF :oops: , ale tylko diagnoza komputerowa potwierdzi przyczynę :D

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM