Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E65 730d rocznik 2003 poszukuję wszelkich info na temat tego modelu,

szczególnie interesuje mnie wyposażenie jakie było oferowane podstawowe i dodatkowe, niestety samochód jest już po liftingu i na stronach bmw tylko nowe, zmienione już wyposażenie

a może ktoś podziliłby się wrażeniami z jazdy, użytkowania tego autka

Opublikowano

Jezdzilem 730d przed i po FL.

7er ma w wiekszosci pelne wyposazenie : skora, navi professional itp itd bez tych 2 rzeczy sa niesprzedawalne a nie wiem czy aby nie byly standardem w DE + czarny ew. szary metallic.

W wnetrzu nie zauwazylem praktycznie zadnych zmian przed i po FL.

3.0d wystarcza zeby sie swobodnie poruszac przy spalaniu rzedu 9-11L.

Jednak najlepsze wrazenie zrobil na mnie E65 745d FL- zrobilem nim ponad 4tys. km - najlepszy silnik na dluga trase jakim jechalem.

Co cie dokladnie interesuje?

Opublikowano

szukam listy wyposażenia stand i dodatkowego mam jedno autko "na oku" i chciałbym sprawdzić czego tak naprawdę brak, sprzedawca deklaruje pełną opcję ale nie ma np. komf foteli,

co do wrażeń z jazdy, zapewne te są subiektywne i napewno 745d jest super pojazdem ale ... może następnym razem

- jak wyglada kwestia głośności samochodu, czy słychać diesla w środku po rozruchu i po rozgrzaniu silnika

- czy nowa wersja po fl lepiej się prowadzi

- jak wygląda kwestia regulacji twardości zawieszenia, czy to coś rzeczywiście daje

- jakie są słabe pkt tego modelu

more questions to come

Opublikowano

- co do glosnosci pojazdu - silnika nie slychac w srodku - na postoju czasami nie wiedzialem czy auto chodzi czy nie - look na obrotomierz :)

- prowadzi sie tak samo - byly zmiany tylnego zawieszenia FL ale w trzeba przejechac kilka dni tym i tamtym modelem na zmiane zeby to wyczuc

-o regulacji twardosci zawieszenia ... nic nie wiem o takiej opcji - jest tylko zmiana trybu skrzyni biegow normal, sport, sekwencyjnie

- slabe strony ...za pierwszym razem po zajeciu miejsca za kierownica nie wiedzialem jak "go zaczac" :) - pierwszy model z nowym keys i startem, hamulec reczny jako buton schowany po lewej stronie kierownicy, pierwszy model z i-drive, automat przy kierownicy (po krotkiej nauce - niesamowicie wygodne) i inne wynylazki (ponad 50 sterownikow do elektryki).

A tak przy okazji wiekszosc innowacji zostala ostro skrytykowana przez Audi i Daimlera a dzisiaj np. taka S-Klasse kopiuje 7er gdzie sie tylko da (design, wnetrze zwlaszcza deska i obsluga, i-drive).

Unikaj DVD w wyposazeniu - lubi sie psuc albo przynajmniej zawieszac.

Opublikowano

szczególnie interesuje mnie wyposażenie jakie było oferowane podstawowe i dodatkowe

Mam trochę katalogów i cenników (polskich i niemieckich) z tego okresu. Jest w nich pełna lista wyposażenia podstawowego i dodatkowego wraz z cenami.

Jeśli Cię jeszcze interesują to podeślij na PW swój e-mail to Ci wyśle (ok. 3 Mb).

a może ktoś podziliłby się wrażeniami z jazdy, użytkowania tego autka

Samochodu z tym silnikiem nie znam. Od 2 lat mam 745 Li i na temat tego auta trochę mogę powiedzieć.

Po pierwsze jeśli nie musisz mieć E65 to kup porządną E38 z dużym silnikiem benzynowym.

Po drugie kupowanie w naszych warunkach E65 z 3 litrowym dizlem to tez porażka. To auto nie pojedzie. Ja teraz troche żałuję że nie kupiłem od razu 760. Koszty eksploatacji nowej E65 są astronimiczne. Róznice w koszcie paliwa czy to będzie 730d czy 760i są w całości kosztów w zasadzie pomijalne.

Jak masz pytania co do eksploatacji, elementów wyposażenia, serwisu, cen itp. to wal śmiało - jak będę wiedział to odpowiem.

Opublikowano
koszty eksploatacji nowej E65 są astronimiczne. Róznice w koszcie paliwa czy to będzie 730d czy 760i są w całości kosztów w zasadzie pomijalne.

dobre :)

moze kup 750 z 2001 roku z malym przebiegiem ze wszystkimi bajerami

pewnie wyjdzie duzo taniej a komfort podobny i jaka frajda z jazdy :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

szczególnie interesuje mnie wyposażenie jakie było oferowane podstawowe i dodatkowe, niestety samochód jest już po liftingu i na stronach bmw tylko nowe, zmienione już wyposażenie

Jesli angielski to dla Ciebie nie problem to polecam artytul w Majowym (2006) wydaniu BMW Car "Ultimate E65 buying guide"

Pozdr.

K.

================================================

Cokolwiek robisz zrób to dzisiaj bo jutro może być za poźno