Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dzisiaj odebrałem auto od mechanika, zarejestrowane świeżo sprowadzone (kupiłem w Niemczech). Przejechałem autem około 20 km prędkością około 100 km/h. Nie wyprzedzałem, nie kręciłem go wysoko - styl dziadkowy. Auto w automacie. Te 20 km to tylko trasa (mała bo mała ale trasa a nie miasto). Zzerowałem spalanie i po 20 km wszedłem w komputer i patrze 10.5 l. Lekko się podgotowałem bo przy 100 km/h radość z jazdy zerowa następne 20 jechałem bardzo dynamiczne, wyprzedzałem wszystko co się rusza - prędkość około 160 km/h - wszedłem w spalanie a tam 11L. Czy takie spalanie jest normalne czy warto się zainteresować jakimiś podzespołami które mogą wymagać wymiany?
  • Moderatorzy
Opublikowano

Na początek to zatankuj do pełną i wyjeździj do rezerwy. Zatankuj znowu do pełną i sprawdź spalanie rzeczywiste. Później się dopiero martw co nie wymieniać.

Na 20 km to możesz sobie sprawdzać przyspieszenie, napewno nie średnie spalanie i w dodatku na kompie.