Skocz do zawartości

320d niedziałający kluczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam 2 kluczyki, z czego jeden dawno nieużywany, i tu problem, po włożeniu go do stacyjki i przekreceniu zapalaja sie kontrolki, ale nie można uruchomić silnika, nie kręci. Natomiast jak włożę ten kluczyk, który używam na co dzień, wyjmę i w krotkim czasie włożę ten drugi , da sie normalnie odpalić samochód i normalnie jeździc. Jesli czas jest dłuższy znowu ten sam problem, tylko kontrolki, nie kręci. Zrobilem już kilka dłuższych tras na tym drugim, myśląc ze może się naładuje, ale nic z tego. Jest jakieś rozwiazanje tego problemu, co trzeba zrobić? Prosilbym o pomoc, rady, bylbym wdzieczny.
Opublikowano
Wygląda na problem z immobiliserem ale ekspertem nie jestem.
Opublikowano
  • Autor
Wydaje mi sie, że to nie wina akumulatorka, bo to coś z imo, coś jakby rozsynchronizowany imo..ale jestem zielony w tych sprawach
Opublikowano
A kodowałeś kluczyk?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Witam, posiadam 2 kluczyki, z czego jeden dawno nieużywany, i tu problem, po włożeniu go do stacyjki i przekreceniu zapalaja sie kontrolki, ale nie można uruchomić silnika, nie kręci. Natomiast jak włożę ten kluczyk, który używam na co dzień, wyjmę i w krotkim czasie włożę ten drugi , da sie normalnie odpalić samochód i normalnie jeździc. Jesli czas jest dłuższy znowu ten sam problem, tylko kontrolki, nie kręci. Zrobilem już kilka dłuższych tras na tym drugim, myśląc ze może się naładuje, ale nic z tego. Jest jakieś rozwiazanje tego problemu, co trzeba zrobić? Prosilbym o pomoc, rady, bylbym wdzieczny.

Na 99,9% jest problem z elmos-em w kluczyku, zgubił kod lub po prostu się uszkodził.

Temat do ogarnięcia.

Opublikowano
  • Autor
Witam, jeśli to nie sprawi kłopotu, mógłbyś bliżej coś napisać jak to ogarnąć, bylbym wdzięczny za pomoc, ewentualnie jakie koszty

Edytowane przez jarecki_1966

Opublikowano
Też jestem ciekaw, bo kolega miał podobny problem
Opublikowano
Mam taki sam problem, dostałem do swojego 316i dwa kluczyki, jeden działa w pełni, a drugi tylko otwiera samochód (zdalnie i bezpośrednio z zamka), ale po przekręceniu w stacyjce nic się nie dzieje.
Opublikowano

Trzeba wymienić elmos-a na nowy i zaprogramować.

Koszt elmosa około +/- 100zł

Programowanie, lutowanie zależy ile kto zawoła

Mając ews-a i kluczyk-i (dobre + uszkodzony), mogę stwierdzić co jest na 100% uszkodzone.

Bez tego to tylko gdybanie.