Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Zabrałem się za rozkręcanie reflektorów w E46 przed liftem , aby ładnie je pomalować na czarno . Problemem jest to , że stanąłem na wyjęciu soczewki. Najnormalniej w świecie brakuje mi pomysłu jak się do tego dobrać. Odkręciłem 3 śruby które trzymają soczewkę do reflektora , ale nie da się jej wyjąć ponieważ trzyma część która jest osłoną (maluje się ten element) od części frontowej. Ktoś już to rozbierał i coś doradzi ?

Opublikowano

Witam,

ten metalowy element z soczewką jest przymocowany do reszty wkładu za pomocą 4 śrubek - skoro odkręciłeś 3 to jeszcze jedna została?

Osłona soczewki o której mówisz trzyma się za pomocą dwóch zaczepów/haczyków. Musisz je lekko odgiąć, ja robiłem to cienkim śrubokrętem, wkładając go od tyłu reflektora (otwór po żarniku).

Niedawno przekładałem środki lamp, więc jakby coś to służę pomocą :)

Mogę porobić fotki tych elementów, żeby lepiej zobrazować o co chodzi jak dalej będą kłopoty.

Pozdrawiam.

Edit: tak czytam drugi raz... problem jest z wyjęciem soczewki czy całego wkładu z obudowy lampy? Bo chyba nie o tym elemencie napisałem.

Opublikowano
Osłona soczewki o której mówisz trzyma się za pomocą dwóch zaczepów/haczyków. Musisz je lekko odgiąć, ja robiłem to cienkim śrubokrętem, wkładając go od tyłu reflektora (otwór po żarniku).

Dokładnie o to mi chodziło . Poradziłem sobie , dzięki !