Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z szyberdachem w swojej buni, przy otwieraniu pojawia się znaczny huk, tak jakby coś przeskakiwało.. czasami zdarza się że hałas pojawia się dopiero po jakimś czasie gdy samochód wpadnie w dziurę bądź inną większą nierówność na drodze. Czy ktoś miał do czynienia z podobnym problemem ? jak to rozwiązać ?
Opublikowano

To i ja się przyłączę ze swoim problemem w e60 sedan. A mianowicie na zamkniętym szyberdachu na nierównościach strasznie hałasuje. Zauważyłem, że jest luz góra/dół więc obstawiam, że to jest przyczyną. Natomiast kolejnym problemem jest metaliczny dźwięk, także na nierównościach ale gdy szyberdach jest uchylony do góry. Czy ktoś spotkał się u siebie z takimi usterkami? Przyznam, że jest to denerwujące i uwłaczające bmw jak jedziesz i coś ci chrobocze jakbyś jechał starym dostawczakiem z paką z desek. Wiem, że jest warsztat w Warszawie zajmujacy się szyberdachami, czy może ktoś z forumowiczów już korzystał z ich usług? Bo chyba będę musiał wziąć dzień wolny i podjechać do nich. Pozdrawiam

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka