Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam taki problem, na rozgrzanym silniku po odpaleniu przez jakies 20sek. silnik trzesia sie , a potem stopniowo lagodnie przechodzi w tryb normalnej , rownej pracy .Jest tak przy kazdorazowym odpalniu , nawet probowalem, jak tylko przestal sie trzasc wylaczyc silnik, wlaczam ponowanie i dalej to samo, 20sek trzesiawki, macie jakiegos pomysla na to?
Opublikowano

mam od pewnego czasu tak samo ale tylko z rana jak b.zimny silnik

w kazdym razie musze kupic chyba filtr paliwa bo nigdy nie wymialem;)

mechanik znow twierdzi ze to wtryski i trzeba cos dolac do benzyny

Opublikowano

swiece nowe, a obroty silnika ok.700-700 ciezko na oko stwierdzic, ale napewno stoja sztywno, i nawet wtedy jak juz przechodzi z trzesienia w normalna prace to obroty nci sie nie zmieniaja,to wlasnie mnie zadziwia.Dodam jeszcze ze jak sa te trzesiawki to wystrczy ze delikatnie dotkne gazu czyli podwyzszez obroty do jakich 900 to odrazu pracuje rowno .Najdziwniejsze jest to ze po 20-30sek. slinki zaczyna pracowac normlanie!!i czuc jak plynnie te trzesienia ustaja.

Dzieje sie to tylko na rozgrzanym silniku, na zimnym tego nie ma

Opublikowano
swiece nowe, a obroty silnika ok.700-700 ciezko na oko stwierdzic, ale napewno stoja sztywno, i nawet wtedy jak juz przechodzi z trzesienia w normalna prace to obroty nci sie nie zmieniaja,to wlasnie mnie zadziwia.Dodam jeszcze ze jak sa te trzesiawki to wystrczy ze delikatnie dotkne gazu czyli podwyzszez obroty do jakich 900 to odrazu pracuje rowno .Najdziwniejsze jest to ze po 20-30sek. slinki zaczyna pracowac normlanie!!i czuc jak plynnie te trzesienia ustaja.

Dzieje sie to tylko na rozgrzanym silniku, na zimnym tego nie ma

Moze masz ciut za niskie obroty na biegu jalowym. Digimoto pokazuje mi przy cieplym silniku obroty 723-726 RPM

Jaki olej stosujesz? Moze to ktoras z cewek pracuje nie tak jak powinna?

Podpiecie do kompa nie pokazuje zadnego bledu?

Opublikowano

ale jakbym mial za niskie to caly czas by sie trzas, a tu po paru minutach sie uspokaja, a obroty nie schodza napewno ponizej twoich, oczywiscie wg mojego oka:) wlasnie na kompa sie wybieram niedlugo , ale pisze na forum , moze ktos mial taki objaw.

Jezdze na Mobil 1 5w 50 i ostanio mialem male przygody z nim

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=27336

narazie zmienilem na taki sam, bo mialem juz zapas, z tym ,ze ten mam ze sklepu a nie z allegro:(zobaczymy jak sie bedzie sprawowal, jesli bedzie to samo zmieniam na Castrola .

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mi trzęsie sie silnik z rana tylko wtedy gdy jest zimny wiec pewnie są to wtryskiwacze do wymiany...jak wy myslicie

silnik po odpaleniu sie potrzesie i po dodaniu gazu kilka razy przestaje

Opublikowano
Ja po odpaleniu rano czuje delikatne wibracje, które po kilku sekundach ustaja. Wsyztkie fiiltry mam wymienione,olej Moibil1 5W-50. Myśle że to jest normalne, silnik i olej musi się rozgrzać.