Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę się zapoznać.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Witam.Niedawno nabyłem e36 coupe i mam kilka problemów mianowicie :

- w Obc po każdym włączeniu świateł wywala mi błąd defekt świateł cofania i gaśnie po kilku sekundach.Swiatła cofania działają za każdym razem,żarówki są takie same.Swiatła mam zamienniki firmy depo.Mam też oryginalne czujniki cofania ale nie wiem czy to ma związek. Sprawdzałem kable ,wtyczki-wszystko czyste.Gdzie dalej szukać ?co może być nie tak ?

-czasami podczas jazdy wywala mi błąd świateł stopu z końcówką "elektrik defekt".Swiatła działają bez problemu , mam dokładane trzecie światło stopu(nie to ori w szybie tylko całkiem inne)

-drugim problemem jest podsufitka -wisi .. Opłaca się ją wyciągać i kleić ? robił to ktoś ?jaki klej polecacie? czy w grę wchodzi tylko wymiana?

Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji!

Opublikowano

co do świateł stopu to przy pedale hamulca masz czujnik, możesz go wyjąć i troche poprawić, jak wyjmiesz to zobaczysz jak działa i jak go poprawić :)

możesz robić co chcesz z podsufitką, zobacz za ile możesz kupić gotową, zobacz za ile zrobisz sobie to samemu i decyduj którą metodą chcesz to naprawić.

szukam
Opublikowano
Dziś wyjąłem i otworzyłem czujnik.Styki wyglądały na nadpalone.Wyczyściłem i popsikałem kontaktem, na razie błąd nie wyskakuje i wszystko jest ok ale i tak na jutro zamówiłem nowy czujnik :D