Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Jestem nowym użytkownikiem na tym forum.

Od niedawna przesiadłem się z E46 330d touring na E91 335d touring.

Mam problem z spryskiwaczami przednich reflektorów.

Wg opisu z innych postów wynika, że co 4 naciśnięcie dzwigni spryskiwacza powinny załączyć sie te od ksenonow.

u mnie tak sie nie dzieje. potrzebuje informacji co mógłbym zrobic we wlasnym zakresie zeby tą usterke zdiagnozowac i nastepnie usunąc.

Z gory dziekuje za informacje zwrotna

Pozdrawiam

MAciej

Opublikowano
Pojezdzij trochę, nie używaj spryskiwaczy a jak juz pojeździsz to przytrzymaj po prostu dłużej to automatycznie powinny sie załączyć tez świateł. Pierwsze słyszę ze co 4 użycie sie włączają - moim zdaniem to bzdura
Opublikowano

poszedlem do autka i sprawdzilem wg Twojej wskazówki tj. przystrzymalem 10sek, nastepnie odczekalem 1min i ponownie 10sek.

niestety żadnej reakcji na spryskiwaczach

Opublikowano
To fakt jest cos nie tak, po dłuższym przytrzymaniu powinny sie włączyć spryskiwacze reflektorów. Ogólnie nie zawsze sie musza uruchomić bo z własnego przypadku wiem ze one chyba dopiero po pewnym czasie mogą sie znowu uruchomić zeby nie było tak ze za każdym razem psikaja i wybombluja cała wode. O ile sie nie mylę chyba spryskiwacze maja inna pompkę, moze ona padła po prostu
Opublikowano
Podstawowe pytanie: masz włączone światła, przy tych próbach???
Opublikowano
Podstawowe pytanie: masz włączone światła, przy tych próbach???

:cool2: prawidłowa recepta na ten "problem"

Też niedawno się zdziwiłem, że spryskiwacze reflektorów nie działają... :D :D , a tu światła do jazdy dziennejmwłączone miałem.... Czasami zaćmienie ogarnia tym bardziej, że upaaał...

-------------------

Artur

Opublikowano

Mam ustawione w trybie auto, czyli do jazdy dziennej, zaraz po śniadaniu idę zrobić test przy włączonych światłach mijania.

Jeżeli w takim układzie również nie zadziała to w kolejnym kroku sprawdzę pompke spryskiwaczy

Opublikowano
Ja miałem u siebie też problem bo nie działały ale u mnie ubywało duże płynu do spryskiwaczy i zmieniłem tylko o ring na pompce spryskiwacza i chulają spryskiwacze i nic nie ciekanie
Opublikowano
Ja mam spryskiwane reflektory zawsze przy piewszym uzyciu spryskiwania szyb, każde kolejne następuje po kilku użyciach. To chyba taka norma.
Opublikowano

Okazało sie, ze w trybie dziennym spryskiwacze nie dzialaja, przelaczylem na swiatla mijania i od razu za pierwszym nacisnieciem dzwigni spryskiwacza uklad uruchomil sie, a na mojej twarzy pojawil sie usmiech od ucha do ucha

prosta sprawa.

ciesze sie ze uzyskalem tu tak szybkie i konkretne informacje, dzieki ktorym nie musialem podejmowac zadnych dzialan serwisowo naprawczych.

Czy watek, ktory zalozylem po zakonczeniu powinienem zamknac, lub zarchiwizowac?

Maciej

Opublikowano
Zostaw, nic nie rób. Moze w przyszłości komuś sie przyda i tu napisze ze ma problem ze spryskiwaczami zamiast nowy zakładać. Chyba ze admin zamknie :)