Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Jestem umówiony na wizyte ASO przed kupnem auta w Krakowie. Teraz zastanawiam sie, bo koszt takiej przyjemnosci to 620zł, gdzie czas trwania to 3h. Tylko tyle ze boje się ze oni mi po prostu z małej wady zrobią kosztorys na pare tysiecy bo to ASO. Czy nie lepiej jechać do polecanego mechanika z forum, lub coś w tym stylu ?
Opublikowano
Tak prześwietlą, że nic mądrego nie powiedzą, jedź lepiej do mechanika zajmującego się marką BMW to ci najlepiej powie co i jak !
Opublikowano
Dobrze mówi Karizmo. Ostatnio sprzedawałem e91 i bylem na takim serwisie to kupa śmiechu, spytaj się w serwisie co obejmuje taki przegląd to sam się przekonasz.Jak szukałem e60 to pojechałem do serwisu nieautoryzowanego zapłaciłem 220zł i nawet sprawdzili mi geometrie kół na co wyraził zgodę sprzedający :D A dlaczego tak myślę, bo cztery lata temu jak kupowaliśmy audi a3 i sprawdzana była przed zakupem w serwisie audi to po tygodniu skończyły się klocki hamulcowe a tarcze były w opłakanym stanie.A latem jak się auto przegrzało i pojechałem do nich to stwierdzili ze uwalone są wentylatory od chłodnicy i są połączone na krotko, to teraz widzieli?? a na przeglądzie nie :mad2: Tak mi kurcze prześwietlili auto przed zakupem :duh:
Opublikowano

No właśnie dlatego pytam czy jest sens, bo za samą diagnostyke 800zł to kupa kasy. A dzwoniłem do ASO o potwierdzenie przebiegu i mam informacje pewną ze auto ma tyle przebiegu ile ma. A 800zł obejmuje sprawdzenie stanu technicznego, mechanicznego, blacharskiego, wjazd na podnośnik, zawieszenie i sprawdzenie historii auta i wydrukowanie. Gdzie przy 500zł mam to samo bez sprawdzenia i drukowania historii auta.

A obawiam sie ze zobaczą jakis zapocony, powtarzam zapocony wąż to mi powiedzą ze część uszkodzona i wycene zrobią taką ze głowa mała.

Dlatego pytam czy aso czy polecany mechanik na forum. Okolice to są Katowic, gdzie czytałem ze Pan Krystian z ulicy warszawskiej jest dobrym magikiem.

Opublikowano

ASO omijaj z daleka, oni ci znajdą cieknącą uszczelkę gdzie za wymianę i uszczelkę wyliczą 500 zł a u normalnego mechanika za 100 zł zrobisz to samo.

Jedź do człowieka co ma o tym pojęcie i tylko i wyłącznie zajmuje się BMW bo on wie co się psuje i ile co kosztuje.

ASO ci nic nie powie bo przecież ich auta do kupna są bezawaryjne, superhiper, i laski za friko zrobią !

800 zł to jak złodziejstwo, lepiej te pieniądze w auto wsadzić i coś wymienić !