Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planuje założenie do mojej BMW 525i 192KM instalację gazową.

Poczytałem troche forum, popytałem znajomych i polecają ludzie STAGA.

Pojezdzilem po warsztatach u mnie i tutaj mówią mi, że LPG TECH jest dobry a jeden gazownik nawet okreslil ze czesc elementów LPG TECH jest taka sama jak w instalacjach STAGA (ponoc firma wywodzi sie od STAGa).

Chce założyć instalacje taka zeby nie było spadków mocy i żadnych problemów.

Jaki osprzet wy polecacie?

Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano

Koleś odszedł ze STAGa i założył LPG-Tech, z tego co wyczytałem.

Ja mam Stag 300-6 ISA2, ale teraz jakbym zakładał, też bym się nad LPG-tech zastanowił poważnie.

Pytanie co Ci oferują do sterownika, jakie wtryski i jaki reduktor, jaką kasę chcesz przeznaczyć na instalację?

Opublikowano

Czesc

Osprzet jest LPG-Techu czyli jakies wtryski DRAGON i reduktor cos jak STAGa.

Na instalacje chcialbym wydac cos kolo 3500 zł - ale chcialbym zeby to bylo zrobione porzadnie i jak trzeb bedzie dac cos wiecej to dam.

Od gazownika gdzie do tej pory robilem drugie auto dostałem cene 3 tysi za LPG-TECHA przy czym musze z nim pogadac jeszcze czy bedzie to zrobione ładnie (tj ładnie pochowane)

• Moderatorzy
Opublikowano

3500pln chyba optymalnie, 2 lata temu dobierałem co lepsze, sprawdzone i polecane komponenty - miałem w tej cenie Sterownik Stag 300 ISA2, wtryski Hana, Reduktor AC R01, butla 60L w kole zapasowym i bardzo dobrą robotę - ładnie poukładane, pochowane i korek gazu bez przejściówek przy korku paliwa się zmieścił (w sedanie).

Poszukaj na lpg-forum co do lpgtecha polecają za osprzęt, przy swojej instalacji tam najwięcej info zebrałem.