Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , tak jak w temacie mam problem z palącą się kontrolka airbag oraz nie zapiętych pasów . Dodam ,iż kontrolki zapaliły się po lekkiej stłuczce na drodze . Facet wjechał mi w tył samochodu i wyskoczył następujący błąd . Proszę mi powiedzieć w czym tkwi problem czy z tyłu jest jakiś czujnik który został uszkodzony ??
Opublikowano
Bez kompa to i tak Ci teraz nie zgaśnie. Musisz podłączyć pod kompa i zobaczysz w którym miejscu tkwi problem. Możesz też poruszać czerwoną klemą na akumulatorze (czasem przy klemie pirotechnicznej coś nie łączy, w e90 to się zdarza). W skrajnym przypadku może jakiś airbag Ci "strzelił" ale w rzeczywistości masz rezystory zamiast poduszek i nie widać. Innych możliwości nie widzę w takim wypadku. Zapalane się tej kontrolki występuje w wielu przypadkach (często spadek napięcia na aku i inne) ale tutaj chyba będzie albo poluzowanie klemy albo strzelił airbag którego nie masz.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
MI sie te kontrolki zaświeciły jak chciałem odpalić auto podłączając przez kable drugi aku i odwrotnie kable poszły (ciemno było :D) i zwarcie sie zrobiło i bez kompa nie dało sie usunąć błędów, po usunięciu szystko ok.
Opublikowano
ja bym pojechal do wyspecjaluzowanego zakladu bo moze to byc albo jak mowiono poprzednio masz rezystory zamiast poduszek i wtedy trzeba absolutnie to naprawic albo mozesz mieczwarcie, a usuniecie bledu nie usunie nie funkcjowujacego airbaga.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

witam kolege, mialem to samo i okazalo sie ze akumulator plywal do polowy w wodzie!!! wywiercilem otwor, woda zleciala, suszarka do wlosow wysuszylem przewody, kolega wypsikal wszystko jakims preparatem (ale nie wiem co to bylo, ladnie pachnialo hehe) podlaczyl pod kompa, wykasowal blad i do teraz jest miodzio :)

tak ze nie musi to byc nic powaznego.. bynajmniej w moim przypadku nie bylo :cool2: E90 2010r kombi