Skocz do zawartości

Paląca się kontrolka pasów i airbag .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , tak jak w temacie mam problem z palącą się kontrolka airbag oraz nie zapiętych pasów . Dodam ,iż kontrolki zapaliły się po lekkiej stłuczce na drodze . Facet wjechał mi w tył samochodu i wyskoczył następujący błąd . Proszę mi powiedzieć w czym tkwi problem czy z tyłu jest jakiś czujnik który został uszkodzony ??
Opublikowano
Pewnie zamiast worków masz rezystory i się któryś przepalił. hehe
Opublikowano
Bez kompa to i tak Ci teraz nie zgaśnie. Musisz podłączyć pod kompa i zobaczysz w którym miejscu tkwi problem. Możesz też poruszać czerwoną klemą na akumulatorze (czasem przy klemie pirotechnicznej coś nie łączy, w e90 to się zdarza). W skrajnym przypadku może jakiś airbag Ci "strzelił" ale w rzeczywistości masz rezystory zamiast poduszek i nie widać. Innych możliwości nie widzę w takim wypadku. Zapalane się tej kontrolki występuje w wielu przypadkach (często spadek napięcia na aku i inne) ale tutaj chyba będzie albo poluzowanie klemy albo strzelił airbag którego nie masz.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
  • Członkowie klubu
obstawiam klemy.
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Mnie się zdaje prędzej to wina airbag bo dochodzi kontrolka pasów??
Opublikowano
MI sie te kontrolki zaświeciły jak chciałem odpalić auto podłączając przez kable drugi aku i odwrotnie kable poszły (ciemno było :D) i zwarcie sie zrobiło i bez kompa nie dało sie usunąć błędów, po usunięciu szystko ok.
Opublikowano
ja bym pojechal do wyspecjaluzowanego zakladu bo moze to byc albo jak mowiono poprzednio masz rezystory zamiast poduszek i wtedy trzeba absolutnie to naprawic albo mozesz mieczwarcie, a usuniecie bledu nie usunie nie funkcjowujacego airbaga.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

witam kolege, mialem to samo i okazalo sie ze akumulator plywal do polowy w wodzie!!! wywiercilem otwor, woda zleciala, suszarka do wlosow wysuszylem przewody, kolega wypsikal wszystko jakims preparatem (ale nie wiem co to bylo, ladnie pachnialo hehe) podlaczyl pod kompa, wykasowal blad i do teraz jest miodzio :)

tak ze nie musi to byc nic powaznego.. bynajmniej w moim przypadku nie bylo :cool2: E90 2010r kombi