Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam dzis podczas jazdy zaczelo nagle mi cos pukac z tylu auota.doszedlem ze odglos idzie z lewej streony kola i brzmi jakby metalowy pret uderzal o podwozie na nierwnej powierzni.rzucilem okiem na podwozie i wsyztsko chyba ok.popatrzylem tez na amortyzator i tu lekko sie roznily.przypuszczam ze guma w jednym z nich jest cala a w drugim jest porwna tzn ta czesc miedzy metalem w amorze a ta czescia co juz jest srubami przymocowana do nadkoli.czy to moze powodowac taki stuk??
Opublikowano
Najprawdopodobniej zerwała Ci sie tuleja tylnego wahacza (to jest ta co wchodzi w takim "koszyczku" w karoserię .... ja kupilem firmy LUCAS ale wyrwałem ją po 2 tygodniach poniej kupilem firmy MEYLE i jest jak na razie spoko koszt to 45 zł za wymiane 2 sztuk wołają w granicach 100 zl ale jak masz pojęcie i narzędzia to dasz rade sam zmienic, a jeżeli okaże sie że to poduszka górna amora to koszt jakos 30-35 zł chyba i z tym już nie ma najmniejszego problemu żeby sobie samemu zmienić pozdroo