Skocz do zawartości

BMWhat e91 lci kodowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Posiadam legalne oprogramowanie do diagnozy i kodowania BMW Carly dawniej BMWhat. Wszystko smiga rewelacyjnie przez bluetooth'a jak rowniez kabel. Jest tylko jedno ale. W czasie kodowania program pokazuje, ze kodowanie zakonczylo sie powodzeniem, prosi u wylaczenie zaplonu i ponowne wlaczenie. I nastepuje lipa, gdyz nie wszystkie zmiany zostaja zapisane. Bez problemu zapisaly sie np double blinkers, wiatraczek na climatroniku oraz szyby po zalaczeniu alarmu, ale dzwiek alarmu przy wlaczaniu i wylaczaniu juz nie koniecznie. Rowniez DLR sa na "active", po restarcie " not active". Wiec mam pytanie, czemu tak wybiorczo koduje moduly.

Przepraszam za brak polskich znakow.

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Bo ten program jest uniwersalny i obsługuje tylko to co zostanie do niego dopisane, wersji modułów jest kilka a wersji softu w modułach kilkanaście. Programy uniwersalne raz działają a raz nie , raz spalą Ci moduł a raz nie ;)

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
  • Autor

W takim razie £60 poszlo w kosz, troche szkoda :? Na utube, wszystko wygladalo dosc fajnie.

Opublikowano
  • Członkowie klubu

W kosz nie poszło program choć moim zdaniem bardzo niebezpieczny ( przesyłanie danych auta na serwer, źle dobrane kodowania do modulow) jest dobra alternatywa dla ludzi którzy nie chcą komuś płacić za coś a wola to robić samodzielnie nie chcąc się bawić w instalację programów które mogą coś głębiej popsuć.

Program jest sukcesywnie rozwijany w taką czy inna stronę ale na pewno niedługo wiele błędów zostanie usunietych

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
  • Autor

@dziqsek

Dzieki bardzo za wyjasnienie

Opublikowano
Bo ten program jest uniwersalny i obsługuje tylko to co zostanie do niego dopisane, wersji modułów jest kilka a wersji softu w modułach kilkanaście. Programy uniwersalne raz działają a raz nie , raz spalą Ci moduł a raz nie ;)

Nie czaję tego jak program może ci spalić moduł?? Nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem....

Rozumiem uwalić coś, ale spalić??

Opublikowano

Znajomy we francji sobie niezle zaszkodzil uzywajac ten program w sposob prawdopodobnie nie umiejetny (koszt napraw okolo 1 tys euro), tak jak mowi dziqsek trzeba byc ostroznym.

Z drugiej strony oprocz osob ktore chca rozwijac swoj talent w tym kierunku oczywiscie (czyli z ciekawosci i pasji) to nie widze za bardzo sensu stricte ekonomicznego w polsce wychodzenia poza siec ogolno pojeta bimmerow partnerow BMW (na poziomie oczywiscie). Jezeli w takiej francji kodowanie jest dosyc drogie to w polsce taryfy sa wywazone a dodatkowo moza liczyc na fachowe rady, wsparcie w razie klopotow i nierzadko trafne doradztwo dodatkowe i ostatecznie jezeli to partner BMW ma tez mozliwosc zalozenie Pumy.

Teraz uwaga roznice sa duze pomiedzy fachowcami. Miedzy Stasiem ktory koduje na osiedlu a ludzmi jak dziqsek lub prmax ktorzy sa partnerami BMW np to czesto przepasc. Jak wymienialem silnik z montazem, sprzedawca korzystal z uslug osoby ktora kodowala i przez 2 tygodnie nie mogli sobie poradzic z problemem z silnikiem (mechanicznie wszystko bylo ok). W koncu odebralem samochod w stanie jaki byl z dodatkowa znizka i zawiozlem go do prmaxa... w ciagu godziny znalazl problem i go usunal. To jest przepasc.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
  • Autor
Wszystko fajnie gdy ma sie dostep do "kumatych" osob. Tu gdzie mieszkam (Belfast), nie mam problemu z mechanikami, problem jest wlasnie z osobami, ktore potrafia ogarnac elektronike. E60 robilem sobie sam, raz update skrzyni robil mi kolega Capaz online. Na E91 mam jeszcze gwarancje i nie bede czarowal; z obawy przed "uwaleniem" szukalem czegos co zrobi robote latwo i bezbolesnie. Ten program mial to gwarantowac, jak widac nie do konca tak jest. Nie bede popadal w depresje z tego powodu, ciesze sie natomiast, ze nic sie nie stalo. Gdyz okazuje sie, ze nie do konca tak naprawde ten program jest bezpieczny.
Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem update programu i wszystko działa jak należy, włącznie z deaktywacją start/stop, DLR na ringach i inne pierdoły. Więc mogę program polecić.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Sam posiadam BMWhat i poki co jestem zadowolony - nic nie uwalilem (odpukac) ale tez w jakies bardzo skomplikowane kodowanie sie nie bawie. Kupilem poniewaz mialem kiedys problem z bledem poduchy i chcialem droga eliminacji dojsc gdzie problem lezy. Bylem u roznych magikow i kazdy jeden tutaj za jednorazowe podpiecie pod kompa i skasowanie bledu brali od £40-£70 wiec srednio oplacalne tym bardziej ze kazdy jeden mial inne zdanie co jest nie tak.

PS. Posiadam 2x adaptery pod IOS (WiFi) Generation I oraz Generation II. Jesli jest ktos zainteresowany Generation I chetnie odsprzedam. Roznica glownie taka ze Generation II ma mozliwosc kodowania funkcji w samochodach przed 03.2007 a ja taki wlasnie posiadam. Pozdro

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Poleci ktoś jakiś sprawdzony kabel do carly do e60?

Mam dwa kiedyś oba działały a teraz ani jeden ani drugi.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Sprawdz czy program jest aktualny, bywa czasami, ze przyczyna braku polaczenia jest nieaktualny program.
Opublikowano
właśnie program jest aktualny 18.05 i nie jest to pirat