Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze wymienic amortyzatory tylnie, niestety ze wzgledu na operacje kregoslupa zawieszenie powinno byc jak najbardziej miekkie. Pytanie - co wybrac? Moze ktos wie to podpowie

EDIT

Dodam jeszcze ze cenowo raczej chcialem wyzsza polke, moze wybrac OEM?

Dzieki

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kop Citroena lub mercedesa :D , a tak to za wielkiego wyboru nie masz, http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=VT91-EUR-01-2007-E91-BMW-330xd&diagId=33_1283 33526781200 (sprawdź po vin zależnie który rocznik ja sprawdzałem dla e91 330xd patrząc na twoje bmw wybrałem rok 2007 rok są inne niż do zwykłego e91 )

Sachs lub bilstein ewentualnie monroe ale i tak wielkiej różnicy nie ma między nimi, jak z biegiem czasu gas sie ulotni to stają się bardziej miękkie, a nowe zawsze twardsze. Ja do BMW polecam zawsze SACHS dla większości BMW to Sachs produkował na pierwszy montaż ...

Opublikowano

Z tym citroenem to wiedzialem ze pojawi sie taka odp :wink:

Poszukalem wiecej i wybiore OEM albo bilstein B6

Dzieki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wymienilem w koncu tyl na bilstein B6 i sie poprawilo - przy przyspieszaniu tyl nie nurkuje, zupelnie inna amortyzacja, nie przestawia mnie na wertepach itd, mowiac krotko rewelka. Auto nie stoi wyzej, podnioslo sie do fabrycznej wysokosci bo kola stoja prosto a nie tak /\

Przednie maja sprawnosc 50% - da rade jeszcze pojezdzic czy juz wymieniac?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przy 50% sprawności to już cienizna i wymieniaj czym prędzej.

Nowe (dobre) mają około 85%, przy 65% jest już średnio.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg