Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od ponad roku walczę z moją Beatą, aby doprowadzić ją do należytego stanu. Ostatnimi czasy oddałem do obszycia fotele, a teraz kanapę. Stwierdziłem, że posprawdzam elektrykę, zdjąłem wygłuszenie i ku mojemu zdziwieniu ukazał się widok dziwnie przesuniętych amortyzatorów i połamanej półki przy nich. Możecie mi podpowiedzieć czy tak to powinno wyglądać? Amortyzatory już zakupiłem nowe, wraz z osłonami i odbojami, bo tył mi siedzi jak we wiejskiej furmance ;) ale chciałbym się dowiedzieć czy to są standardowe amortyzatory czy poprzedni właściciel je tak dojechał.

W linku zdjęcia

https://drive.google.com/folder/d/0BwLlyo_ZODoeOTN2X1MzdFpTWW8/edit

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wymieniłem amortyzatory, odboje, poduchy i osłony. Sprężyny są w dobrym stanie. Jednak amory, które były zamontowane raczej nie były od e34 a od czegoś innego. Dolne tuleje, którae wchodzą w wahacz wyglądały mi na dorabiane na sztukę wraz z gumą. Tak jakby ktoś przyciął kawałek rurki, założył na to gumę, wcisnął w amor i wbił młotem w wahacz. Istna sztuka. Aż boję się myśleć co znajdę przy dalszych działaniach w renowacji.. A co do poduszek to chyba były ręcznie podcinane, żeby koło pod kątem stało.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka