Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam radio oryginalne na płyty cd z innej e39 (u mnie był kaseciak) Kostki do podłączenia plug&play, żadnych przeróbek. W ukrytym menu jest opcja GAL od 1-6 ale jak to wyłączyć kompletnie? Odciąłem kabel biało-czarny pin numer 10 według schematów odpowiedzialny za sygnał i funkcja nadal działa! Pomocy. Mam również fabryczny telefon i kierownice z multifunkcją. Niby wszystko działa jak przed odcięciem. Pomóżcie się tego pozbyć. Doprowadza mnie to do szału nawet przy ustawieniu na 1. Radio Philips i ewidentnie funkcja po odcięciu kabelka nadal działa! Szlak mnie trafia juz...

Kocham mój kraj, nienawidzę mentalności!

Tego narodu i tej zaściankowości!

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nie mam pomysłu. Proszę pomóżcie. Po podłączeniu suba problem bardziej denerwuje. Może poprzez kodowanie mógłbym wyłączyć ta funkcje na stałe?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Może dla potomnych coś napisze. Funkcja pod odcieciu kabla numer 10 z kostki nadal działa z tym ze tylko na 1 poziomie. Ogólnie radio Philips CD Business z 98 roku. W ukrytym menu tylko zakres od 1 do 6 da się ustawić. Wiem ze w nowszych modelach jest jeszcze 0 i wtedy funkcja jest wyłączona. Poprzez kodowanie w NCS expert nie mogę jej wyłączyć ponieważ nie ma możliwości połączenia się z radiem. To tyle. Funkcja nadal działa i wkurza na maxa ale cóż trudno. Pytanie tylko skąd radio"wie" ile jadę na godzinę skoro odcialem kabel z sygnałem. Tego jeszcze nie rozwiązałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam takie samo radyjko, i nie kojarzę żeby u mnie to było, może da się jakoś "zresetować" ustawienia radia?

INPĄ jak wejdziesz w radio, nie ma tam czasem żadnych opcji do wyłączenia?

Opublikowano
Nie ma. Można ją tylko przestawiać tak jak w ukrytym menu. Wejdź w ukryte menu radia (włącz radio, wyłącz i włącz ponownie i przytrzymaj przycisk "m") i zobacz czy tam nie masz tej funkcji. Może u Ciebie dało się ustawić na 0. To radio mam z innej e39 bo u mnie był kaseciak ale wszystko działa i podłączenie było plug&play. Nawet rok produkcji zgadza się z autem. Najbardziej pod głośnia się jak przekroczę 80km/h . Bardzo to słychać przy większych głośnościach.

Opublikowano
Dzięki za zainteresowanie tematem. Byłbym bardzo wdzięczny. Ciekawi mnie fakt skąd radio "wie" z jaką prędkością się poruszam. Ot co zagadka :)