Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zdarzyła mi sie kilka razy taka sytuacja gdyż jadąc samochodem wcisnąłem sprzęgło do końca, bardzo ciężko wychodzi bieg i ciężko wrzucić inny przy czym słychać ocieranie zdarzą się to bardzo sporadycznie 3 razy w ciągu 2 miesięcy lecz wolałbym nie mieć takich sytuacji. co może być przyczyną ?

BMW 118D 143km n47d20a

Opublikowano

Kolego finchi1992, miałem podobnie z tym, że jednego dnia wsteczny i 1-ka weszły ciężej a następnego dnia biegi umarły. Zajrzyj pod samochód i zweryfikuj działanie wysprzęglika - od tego bym zaczął.

Wysprzęglik jest tani a w każdej chwili może umrzeć i będziesz upalowany w miejscu, gdzie pojedziesz.

w tym temacie popisałem coś jak to u mnie wyglądało i jak się skończyło. http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=277027&p=2074337#p2073148

Opublikowano
akurat pokonałem wczoraj 800 km i nic a dziś przy kilkunastu km się zdarzyło , bałem sie że to skrzynia biegów , umówię wizytę u mechanika i wymienię dzięki za pomoc ;)
Opublikowano
Mam jeszcze. Pytanie czy do wymiany wysprzęglika będzie trzeba wyciągać skrzynie biegów?

Wysprzęglik jest przy skrzyni biegów i jest dostępny bez problemów. Nie potrzeba skrzyni wyjmować.