Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepiej się zastanów :naughty: , bo ostatnio wymieniałem amorki w mojej 5-ce 89r.

i według katalogu w sklepie dla tego typu co mój są dwa rodzaje i tu był problem. Zamówiłem, zapłaciłem i pojechałem do mechanika - tam po rozkręceniu okazało się, że nie pasuje górne mocowanie, więc wziąłem amorki pod pachę i poszedłem je wymienić do sklepu i tak po kolejnych trzech dniach mam wreszcie te co potrzeba.

Z tego co wiem to amorki do e-34 są gazowe, to skąd mogłyby być te wycieki o których pisze ten koleś na allegro.

Pozdrawiam.

Opublikowano

many:

Odradzam kupno używek.

ewk:

Amortyzatory gazowe to potoczna nazwa amortyzatorów gazowo-olejowych i jak w każdych innych jest w nich olej.

Gaz służy do tego, aby olej się nie pienił i amoryzator nie tracił skuteczności tłumienia.

Opublikowano

Amortyzatory gazowe to potoczna nazwa amortyzatorów gazowo-olejowych i jak w każdych innych jest w nich olej.

Gaz służy do tego, aby olej się nie pienił i amoryzator nie tracił skuteczności tłumienia.

Tego akurat nie wiedziałem - sorry.

Opublikowano
Ja potrzebuje pilnie bo tylnie amortyzatory juz dawno umarły :cry: Duzo jezdze na ukraine a tam stan drog jest tragiczny jak wogule jest droga i potrzebuje cos pilnie kupic tak zeby jeszcze z jeden sezon pojezdzic .I nei wiem co mam teraz zrobic moze ktos ma do odsprzedania tanio jakies bo moje zawieszenie z tyłu trzeyma tylko spreżyna:(
Opublikowano

Jak kupisz z allegro i będą złe to już nie wymienisz, a ze sklepu zawsze możesz wziąść z możliwością wymiany na inne i masz nówki z gwarancją.

Nowe są tańsze niż ci się wydaje.

Opublikowano
musze sie rozgladnoc po sklepach jeszcze takie mało pytanko mam problem z licznikiem czasami po wcisnieciu dzwigni hamulca wskazniki zaczynaja szalec i np.pokazuej ze mam cały bak paliwa i jakkos nie moge odpalic testu licznika duzo razy probowałem i nic;( czasami podczas jazdy pojawia sie dziwny dziwek podwojne pykanie ale nie ten sam ktory sygnalizuje komputer ze np brak płynu w zbiorniczku od spryskiwacza i jakos nie moge dojsc co to jest.