Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie wczoraj sprzedałem BMW E36. Mam juz na oku 328 Coupe 1999 rok , autko ma tylko radio bussines. Czy orientuje się ktoś czy da radę zamontować dużą navi ??? Ile fabrycznie w takim samochodzie jest głośników ( w e36 miałem 6)????

Z góry dziękuję

Opublikowano

Da sie zrobic wszystko ;-) W przypadku E46 coupe aby zainstalowac nawigacje potrzebujesz puscic nowe wiazki kabli w calym samochodzie.

Bylo juz o tym. :search:

Jezeli chodzi o ilosc glosnikow to w coupe E46 (wyposazonym w system Harman Kardon) bedziesz mial ich 12.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jezeli chodzi o ilosc glosnikow to w coupe E46 (wyposazonym w system Harman Kardon) bedziesz mial ich 12.

Hmmy według ETK jest ich maks 8, a że troche nie jasno to rozrysowali to moze nawet i 6.

Wiem Łukaszu, że masz takie audio u siebie więc kuknij jeszcze raz.

EDIT: Już nie sprawdzałem ale z tego co kiedyś patrzyłem to w sedanie w TOP HI-FI było więcej głośników niż Harman-Kardon. I z tego co patrzyłem w Coupe, jest tak samo.

Opublikowano (edytowane)

Hmmy według ETK jest ich maks 8, a że troche nie jasno to rozrysowali to moze nawet i 6.

Wiem Łukaszu, że masz takie audio u siebie więc kuknij jeszcze raz.

EDIT: Już nie sprawdzałem ale z tego co kiedyś patrzyłem to w sedanie w TOP HI-FI było więcej głośników niż Harman-Kardon. I z tego co patrzyłem w Coupe, jest tak samo.

W Coupe z systemem HK jest 12 glosnikow. Patrzac wewnatrz kabiny wydaje sie ze jest ich tylko 10. W drzwiach pod jednym z grilow jest ich jednak ukrytych 2 i stad bierze sie suma 12.

Policz sam wedlug schematu ktory zamiesciles.

A wiec:

- duzy glosnik w dolnej czesci drzwi przednich

- dwa glosniki w gornej czesci drzwi przednich

- glosnik w tylnim boku samochodu zaraz za slupkiem

- glosnik w tylniej polce

- glosnik w subwooferze

Jako ze wymienilem tylko polowe samochodu wynik szesciu glosnikow mnozymy razy dwa i wychodzi 12 :cool2:

Podwojne glosniki w gornej czesci drzwi:

http://www.m3coupe.com/M3_Stuff/E46M3StereoUpgrade/DSCN0078.jpg

Edytowane przez LukaszPL