Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój problem polega na tym iż od jakiegoś czasu zauważyłem niepoprawną pracę silnika . Zamieszczam video . Proszę o jakieś wskazówki .
. Z góry dziękuje .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wooow.

z czego tak wali? nie przypadkiem śmigło od elektrowentylatora??

Opublikowano
Jak jest zimny to również tak pracuje :?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
panowie nie mam pojecia obecnie przebywam w holandi bylem u mechanika to stwierdzil ze do wymiany kolo pasowe po czym sciagnol paski i stwierdzil ze rozrzad do roboty ze jest lancuszek luzny i tak halasuje co tu robic co rAdzicie jutro jade do kolejnego ,zdjelem pasek od klimy i wydaje mi sie ze chodzi lepiej ,rozrzad oczywiscie na lancuszku 2005 r przebieg 320tys myslicie ze to to?
Opublikowano
zdjelem pasek z kola ktory laczy sie z wspomaganiem auto wydaje mi sie ze zaczelo chodzic normalnie ale brak wspomagania co radzicie?
Opublikowano

napierdala jak szalone a tobie wydaje się ze chodzi normalnie? Procedura jest taka coś stuka zdejmujemy pasek odpalamy

1 cisza wiec osprzęt

2 bez zmian coś w silniku zdejmujemy misę szukamy dowodów

załuż pasek skrecaj kierownica sprawdz czy dziek stukania się zmienia

1 tak pompa wspomagania

2 nie cos innego

Opublikowano
zdjelem pasek z kola ktory laczy sie z wspomaganiem auto wydaje mi sie ze zaczelo chodzic normalnie ale brak wspomagania co radzicie?

Kolego jak zdjąłeś pasek i przestało nawalać to koło pasowe jest wywalone i tak napierdziela, załóż może troszkę luźniejszy pasek i zobacz co się będzie dziać ale wydaje mi się że to koło pasowe jest wywalone bo pasek u Ciebie jest elastyczny bez napinacza i tak naciąga zmęczone koło pasowe że wpada w wibracje i dlatego taki masz dźwięk.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nagraj jak pracuje silnik bez pasków. Możesz ściągnąć ten długi - nagrać, później jeszcze ściągnąć elastyczny - nagrać.

Poło pasowe może rzeczywiście już ma dosyć (zwłaszcza przy takim przebiegu). Zerknij jeszcze na pompę wspomagania, ale ona raczej chyba nie hałasuje w taki sposób.

Zerknij na korekcje wtryskiwaczy.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Kolego u mnie napierdzielało tak kolo pasowe. Tylko nie kupuj żadnej taniej podróby bo szkoda czasu i kasy. Kup original lub corteco będzie :D git
Opublikowano
mi sie wydaję że to ten odrapany znaczek bmw;/

Nic mądrzejszego nie mogłeś napisać :duh: :nienie:

Opublikowano

panowie obecnie przebywam za granica mechanik postawil tez na te kolo pasowe po czym pojechalem po drugie auto i stwierdzili ze to nie to;/

dzis bylem u innego lecz postawili na to ze lancuszek na rozrzadzie jest luzny ,warsztat na prawde dobry chodz nie polak ktory chcial oszukac.stawia

na to ze lanuch bo slychac metaliczny glos i czy go wymienialem ,powiedzialem ze nie ,co do na prawy mowi koszt duzy u nich juz go biora ale nie o to chodzi ,stwierdzIl ze moge zjechac nim do kraju ale jechac w miare spokojnie 120 km/h drodzy koledzy co o tym sadzicie obecnie mam 1000 km ryzykowac ? :mad2: ktos cos poradzi ?auto ma 320 najechane

Opublikowano
U mnie tez tak pracował dopiero po zdjęciu kola wszystko wyszło na jaw. A straszyli mnie nawet pękniętym walem.
Opublikowano
A moze paneweczka?

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
no to jeżeli jest to silnik m47n2. to ja 2 tyg temu też miałem taki dźwięk i poszła panewka na pierwszym I korbowod i stuka li mi tak i na wolnych obrotach na postoju a podczas jazdy dźwięk się nasilal. Jeśli to silnik m47n2 to rozrząd przejdzie 500 tys km. Jest niezniszczalny. Wykręcić filtr oleju i sprawdź czy nie masz opiekować złotych miedzianych pomiędzy wachlarzykami