Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

z góry przepraszam jeśli ten problem był już poruszany na forum ( nie mogłem znaleźć).

Dzisiaj podczas jazdy po mieście pojawiła mi się informacja

"Braking/driving stab.

Brake and drive control systems failure. Reduced braking and driving stability. Avoid hard braking. Have the problem checked by the nearest BMW Service".

Po zatrzymaniu się i włączeniu na nowo silnika, kontrolka się chwile popaliła i zgasła. Nie było błędu już w komputerze.

Pytanie czy to jest coś od czujnika zdarcia klocków hamulcowych czy jakaś poważna usterka?

Proszę o pomoc. Auto E90 320d M47N2

Opublikowano
albo problem z pompa abs, albo z plynem lub gorzej z DSC ktory sie zaczyna wysypywac... jezeli sie powtorzy radze pojechac do mechanika.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Byłem tego samego dnia u mechanika, na komputerze wyskoczył błąd z pompą ABS, na razie skasowany błąd, jak wyskoczy znowu to trzeba wymienić.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Błąd pojawił się drugi raz, jednak mamy pewne przypuszczenia czemu się tak dzieje. Najprawdopodobniej spadek napięcia z powodu błędów świateł tylnych. Nie miałem czasu się tym zająć, ale teraz muszę zrobić mostek. Światła wyglądają na chińskie- niby DEPO, ale błędy wysypuje- czasem nawet po 4 na raz, a ta pompa zaczęła wyskakiwać po wymianie światłe. Zrobię, pojeżdżę, zobaczę.

Błąd zniknął po zgaszeniu auta i ruszeniu.