Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam kombi 2002 r. 320d 150KM. Zauważyłem, że mam przytarty z tyłu dużo więcej niż reszta tylni zewnętrzy klocek. Podobno trzeba wyczyścić zacisk i wymienić te gumowe elementy. Czy ktoś wie jaki jest rozmiar reperaturki? są 36, 40 i 42 mm. z katalogu intercarsu wychodzi 42 ale chcę się upewnić.

pozdrawiam

Opublikowano

Gumowe elementy (prowadnice) raczej nie ulegają zużyciu, ale zawsze można wymienić zważywszy że koszt niewielki.

Co do samego tłoczka to w przedlifcie średnica tłoczka to 40mm, a w polifcie...? kto wie ale...

można to łatwo sprawdzić, trzeba tylko odkręcić koło i odczytać z "zacisku", gdzie zawsze nabita jest jest średnica tłoczka i grubość tarczy hamulcowej, być może nawet uda się odczytać bez ściągania koła.

Podejrzewam że mimo różnej średnicy tarcz to zaciski są identyczne M47 = M47N czyli tłoczek 40mm, ale przed zakupem lepiej się upewnić :wink:

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano

Tutaj masz schemat do poliftowego 320d :

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=AS71-EUR-01-2002-E46-BMW-320d&diagId=34_1013

znajdziesz w opisie również zestaw naprawczy, masz podany numer części, po nim dojdziesz jak poszukasz w google jaka jest średnica, a jakby nie było po prostu kup zestaw o tym numerze części i po prostu będzie odpowiedni