Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, wczoraj w czasie jazdy wyświetlił mi się komunikat o awari samopoziomowania. Zjechałem na parking i samochód był przechylony na lewą stronę , Po odkręceniu koła zauważyłem że schodzi powietrze z okolic poduszki. Było ciemno więc nie mogłem dokładnie zdiagnozować gdzie dokładnie jest nieszczelność, Podejrzewam właśnie poduszkę. Moje pytanie jest: czy warto zakładać używaną? Czy wymiana jest skomplikowana? iczy trzeba coś programować?

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, właśnie wczoraj wymieniłem na używkę i nie wiem jak długo pojeżdżę. Zapłaciłem 150 zł za wymianę i 350 za uzywkę.

Temat zamknięty

Edytowane przez matthiasmoc
Opublikowano

Witam

Wg mnie nie warto kupować używki (no chyba że cena atrakcyjna i możesz wcześniej dokładnie ocenić zużycie), co więcej weź pod uwagę wymianę drugiej strony w najbliższym czasie... u mnie strzeliła ok miesiąc później. Wymiana (w e70) jest prosta - podnosisz tył , odkręcasz plastikowy drenik idący od sprężarki a następnie przekręcasz miech poduszki bodajże o 90 stopni przeciwnie do ruchu wskazówek zegara i go wyciągasz. Programowanie trzeba wykonać, aby wysokość tyłu była jednakowa, ale ja to zrobiłem po ok tygodniu od wymiany i szczerze mówiąc to korekta była niemal zerowa.

Pzdr Arek

Opublikowano

Używka to strata pieniędzy. Wymieniałem u siebie ostatnio na zamiennik z dwuletnią gwarancją i póki co jest ok. Czy to dobry wybór? To się okaże za kilka tysięcy kilometrów. Niestety wszelkie zamienniki w zawieszeniu BMW szybko się mszczą.

Wymiana jest prosta i wygląda tak jak opisał kolega powyżej. Lewarek, zdjęcie koła i przekręcenie poduszki o 90 stopni. Potem odkręcenie przewodu i odwrotna procedura. Przy odrobinie wprawy w mechanice 30 minut w zupełności wystarczy.