Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie jest najnowsze spdaten do BMW E60 2006 rocznik 530d?

Skąd mogę pobrać?

Czy łatwo jest zrobić update modułów w aucie i czy mogę poprzez OBD2 zrobić?

Opublikowano

Zalezy jaki masz I-Level, pobierz sobie 55.0 do e60 i będzie ok. Poszukaj na chomiku.

Przez OBD możesz wszystkie moduły po za tymi, które sa podłączone światłowodem - MOST.

Dodatkowe zasilanie wskazane, aby utrzymać przynajmniej 13v na włączonym zapłonie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

Wczoraj próbowałem uaktualnić skrzynie biegów za pomocą modułu GKE194.

Wybrałem najwyższą wersje i poszło OK.

Później sprawdzałem w INPA i widzę, że nadal jest wersja EGS 7556370 bodajże taka jak byłą...

Nie wiem dlaczego.

Opublikowano

Wchodziłem w E60 -> Engine -> tam wybierałem bodajże M57TU2 i następnie ident.

Tutaj masz moje:

http://s24.postimg.org/6y07m5lqt/e60ver.png

Opublikowano

Ok później sprawdzę, dzięki.

Jak wrzucę nową wersje przez WinKFP to następnie muszę poprzez NCS wejść do EGS i zakodować jeszcze raz moduł nową wersją tak?

Jak w WinKFP ustawić żeby on automatycznie sprawdził jakie mam moduły do aktualizacji? Bo jak wybieram Update ZUSB to on tylko pokazuje jakie są do wyboru.

Opublikowano
Wybierz comfort i pozniej grupe, wtedy sam zaproponuje najnowszy.

Opublikowano

Ok a jak sprawdzić, które grupy u mnie w aucie mogę zaaktualizować i jakie mają nazwy?

Skrzynia w INPA to GS19 np. a tutaj jest GKE194...

Opublikowano
Wybierz którąkolwiek grupę skrzyni, ona i tak Ci zaproponuje właściwe. Tylko wazne, abyś całe DATA miał zaimporotwane do WINKFP.

Opublikowano

Ok tylko mi nie chodzi o skrzynie a inne grupy.

Skąd mam wiedzieć, które mogę zaaktualizować w moim aucie i jak się nazywają?

Każdą zaaktualizowaną grupę muszę w NCS również przekodować? No i skąd mogę wiedzieć jakie nazwy mają w NCS?

Opublikowano
Ktora grupa do ktorego sterownika jest opsiana na screenie, który sam wkleiłeś. Musisz trochę pomyśleć i dasz radę. Prawie żadnego moduły nie trzeba kodować NCSem po programowaniu. Po prostu za kazdym raze uspij auto na kilka minut po updatcie i bedzie ok.

Opublikowano

Dzięki.

Posprawdzam później jakie mam wersje no i co się da zaaktualizuje pod prostownikiem.

Moduł silnika długo aktualizuje? Który najdłużej idzie?

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wejdź do INPA e60 test całego samochodu Functional jobs, i pod F3 jest czytaj AIF w INPA/BIN/na_aif.TMP otwórz w notatniku i masz zapisane wszystkie numey ZUSB

czyli ZBnr (numery softów) wpisujesz ZBnr do Winkfpt i sam wyszukuje Confort mode > ENTER ZUSB wpisujesz ZBnr OK> zatwierdzasz ok ok > ENTER vin > DONE (jak chcesz sprawdzic to SPECJAL > czytaj UIF i zobaczysz czy zaproponuje nowszy (może być kilka numerów wcześniejszych jak było kilka programowań)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Post przez Din76 » 27 Lip 2015 20:17

Wejdź do INPA e60 test całego samochodu Functional jobs, i pod F3 jest czytaj AIF w INPA/BIN/na_aif.TMP otwórz w notatniku i masz zapisane wszystkie numey ZUSB

czyli ZBnr (numery softów) wpisujesz ZBnr do Winkfpt i sam wyszukuje Confort mode > ENTER ZUSB wpisujesz ZBnr OK> zatwierdzasz ok ok > ENTER vin > DONE (jak chcesz sprawdzic to SPECJAL > czytaj UIF i zobaczysz czy zaproponuje nowszy (może być kilka numerów wcześniejszych jak było kilka programowań)

Kolego mógłbyś opisać procedure aktualizacji krok po kroku i mniej więcej czas aktualizacji poszczególnych modułów?? Bardzo bym był wdzięczny :cool2: