Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich to mój pierwszy post z racji tego że niedawno kupiłem pierwsze BMW. Mam taki problem, Po dłuższych postojach np w nocy (10h) chcąc odpalić samochód rano wyświetla się błąd (niskie napięcie akumulatora) lecz wystarczy że przejadę się do sklepu 150 metrów wyłączę go i po 3min uruchomię ponownie błąd znika. (Sytuacja powtarza się codziennie) Dodam jeszcze że wczoraj wróciłem z urlopu auto stało na lotnisku tydzień czasu i trochę się martwiłem czy uda się go odpalić :) ale po tygodniu wsiadam do autka i zero błędów, dojechałem do domu 50km zostawiłem samochód i po czterech godzinach znowu to samo (niskie napięcie akumulatora). Myślicie że akumulator może już być rozwalony?
Opublikowano
Byłem u elektryka i on sam nie był pewny co jest (ale niepewnie powiedział ze to akumulator) Miernikiem patrzyliśmy to napięcie na odpalonym silniku było wzorowe, lecz jak odpalał spadało chyba do 12v.
Opublikowano

zobacz jakie ma napięcie rano jak postoi po nocy. Jak ma poniżej 12 to szykuj sie do zakupu nowego.

napięcie jakie masz na odpalonym to napięcie ładowania, super że jest prawidłowe ale o stanie aku mówi niewiele ;)

Miernik możesz sobie kupić za mniej niż 15 zł (jakiś chińczyk ale to Ci zmierzy)

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa