Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy BMW! :D Mam pytanie, odnośnie zakupu BMW e30. Otóż chciałbym kupić ten własnie model BMW i zastanawiam się z jakim silnikiem najlepiej go szukać. Zależy mi na tym, żeby osiągi i zużycie paliwa uzyskało tu maksymalny consensus, jednak bardziej skłaniam się w stronę oszczędności paliwa. Stąd moje pytanie. Z góry dzięki za odpowiedz! :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
2,5 to najlepsze rozwiązanie i frajda z jazdy 2,0 tylko brzmi ale nie jedzie , przerobiłem wszystkie silniki w E30 i tylko taki polecam
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano

Jedyny silnik który spełni twoje wymagania to 1.8 iS, oszczędny i objeżdża 2.0 jak chce.

Sugerowanie że 2.0 i 2.5 palą tyle co 1.6 i 1.8 oraz że są oszczędne a o takie podpowiedzi prosił założyciel wątku to albo ściema albo marzenia przedmówców.

Najlepszy jednak jest M20B25 ale kupując go po to aby cieszyć się z jazdy trzeba liczyć się z dużym spalaniem, średnio grubo ponad dychę a przy zabawie od 14 w górę.

Na koniec taka konkluzja: E30 i oszczędność nie idą w parze i nie chodzi tu tylko o spalanie ale przede wszystkim o cenę zakupu i utrzymania. Jak chcesz E30 to musisz zmienić sposób myślenia

Pzdr