Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Na wstępie proszę o przeniesienie o ile podobny temat miał już miejsce. Od kliku dni wertuję fora internetowe w poszukiwaniu informacji dotyczących wymiany foteli ze zwykłych na grzane (oba manual). Chciałem zapytać osób, które przerabiały temat czy jest duży problem z podmianą w poliftowej e39 foteli ze zwykłych manuali na manuale z podgrzewaniem(te fotele również poliftowe) . Kupiłem fotele w dobrym stanie, mam do nich panel pod sterowaniem klimatyzacji. Niestety nie mam nic więcej. Moje pytanie brzmi : "Co potrzebuję? Z tego co zdążyłem się zorientować potrzebuję wtyczek i chyba dwóch kabli zasilających. Czy jest ktoś w stanie potwierdzić zdobyte przez mnie informacje i ewentualnie dopowiedzieć o co muszę się jeszcze postarać?

Z góry dzięki za odpowiedź :?

Pozdrawiam

Opublikowano
ja zmieniałem fotele, ale miałem grzane jedne i drugie tylko że wcześniej miałem manual welur, a zmieniłem na elektryczne skóra. To musiałem doprowadzić tylko plus do obydwu foteli. I dodać bezpiecznik. Pod fotelem pasażera masz cała skrzyneczkę do której się wpiąłem. Może coś pomogłem :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na każdy fotel idą 3 przewody do grzania, a do panelu sterującego idzie o ile dobrze pamiętam 7-8.

Odezwij się na PW to podrzucę ci instrukcję ze schematami jak to podłączyć.