Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. chcialbym sie zapytac czy w bmw e60 530d z 2004 roku warto jest kupic jakis dobry chip dla uzyskania wiekszej mocy lub wgranie Map do silnika? Chodzi mi o to czy w ogole warto isc w tę strone i czy za bardzo nie ucierpi pozniej silnik :) pozdrawiam
Opublikowano
Witam. chcialbym sie zapytac czy w bmw e60 530d z 2004 roku warto jest kupic jakis dobry chip dla uzyskania wiekszej mocy lub wgranie Map do silnika? Chodzi mi o to czy w ogole warto isc w tę strone i czy za bardzo nie ucierpi pozniej silnik :) pozdrawiam

Może nie jestem znawcą tematu, ale moim zdaniem żaden chipbox wtykany w przewody ECU nie będzie spełniał swojej roli. Jedynie modyfikacja ECU i/lub skrzyni (jeżeli mowa o AT) przez osoby lub firmy znające się na tym zapewni ci lepsze osiągi, ale pod warunkiem, że silnik i osprzęt, typu dolot,turbo będą sprawne. Silnik raczej nie ucierpi, ponieważ osoby znające się na tym nie wyżyłują ci max parametrów, a jedynie bezpiecznie, i pewnie jeszcze z małym zapasem, podniosą moc i moment.

Sam zastanawiam się na chiptuningiem swojej 530d 218 KM. Jedynie zastanawia mnie jak będzie to współpracować z DPF-em, którego posiadam. Czy chiptuning = konieczność wycięcia dpf?

Opublikowano

Witam

Kolego chiptuning nie równa się z wycinaniem dpf robiłem kilka takich aut i zaden nie ma problemów z filtrem. Pozdrawiam

Opublikowano
tzn jezdzilem na chipie podlaczanym pod obd i roznica byla kolosalna ale chwile pozniej wymienialem skrzynie i byc moze nie przez to bo przebieg byl jaki byl ale teraz boje sie i dlatego wole sie dopytac ;)