Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

posiadam bmw e38 740i rocznik 98 poliftowa

miałem niestety stłuczkę, i teraz nie mogę odpalić auta prąd jest radio gra, światła świecą ,szyby, fotele wszystko ok ale po przekręceniu kluczyka jest tylko cykniecie i nic

zależy mi bardzo na czasie a w internecie nic nie mogę znaleźć gdzie jest ten czujnik i co zorbić, czytałem że jest też na akumulatorze dioda pirotechniczna ale wtedy chyba nie było by prądu

Edytowane przez Michal_sk8
Opublikowano
Problem masz z klemą pirotechniczną która odpaliła odcinając głowny prąd do komory silnika. Pociągnij z tyłu za gruby kabel a się przekonasz że wyjdzie z klemy swobodnie.
Opublikowano

własnie nie jestem pewny ponieważ 2 razy już zakładałem klemy i ściągałem targając za kabel i nic się nie odczepiło, wtedy dawał by prąd na całe auto gdyby tak się stało?

ktoś się orientuje?

Opublikowano
Jak już Ci pisałem klema pirotechniczna odcina prąd jedynie na rozrusznik i alternator. Reszta auta będzie zasilona.