Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już wyjaśniam o co chodzi. Auto było 325td (rok 93), zmieniłem silnik na tds (rok94). Teraz myślę o klimatyzacji. Znajomy powiedział mi, że jest to niewykonalne bo nie ma miejsca.

Czy na pewno jest tak jak mówi? Czy na sięzałożyć klimę?

Jeśli tak - to ile może mnie to kosztować?

Proszę o pomoc

Opublikowano

Siemanko. Klime założyć się da miejsce dla niej też się znajdzie wypruwasz wentylator i aplikujesz klimatyzator koszt w warsztacie to ko 2500 zł możesz oczywiście zrobić to samemu wyszukujesz auto na części z klimą i dokonujesz przeszczepu dokładnie śrubka po śrubce kabelek po kabelku roboty na ok 3 dni koszt ok 1000 - 1300 ze sprawdzeniem szczelności i nabicie czynnikiem . Biorąc obie opcje pod rozwagę zdecydowanie polecam tą drugą na oryginalnych częściach BMW Powodzernia.

HENIEK ZRÓB TO SAM

Opublikowano

Jasne że sie da. Ja u siebie włożyłem do E34 klimatyzacje. Praktycznie nie ma innej opcji niż wyjąć/kupić dokładnie cały układ z e36. Będzie pasowało na 90%. No i zostaje jeszcze te 10% co bedzie kilka Zonków :twisted:

U mnie nie było na przykład w karoserii miejsca na kompresor! W dawcy była śliczna blacha a do niej przykręcony kompresor.

Wystarczyło dospawać kawałek blachy, nawiercić otwory i przymocować.

Wiadomo, że łatwo się to mówi zwłaszcza jak samemu się tego nie robiło :) Ale klima śmiga ślicznie....

A i z czynnikiem był mały problem. Nie jest to ten stosowany w nowszych autach tylko ten starszy. Rdwieściecośtam ;> A że z wyspy jestem to miał go tylko jeden zakład. Ale miał hehe

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano
ja zakładałem i się da :duh: ale warunek jest taki , że robisz \przeszczepa\z td lub tds-a bo inaczej problemy\ cię zabiją \ja tak miiałem , kupiłem klimę za 650 zł po czym się okazało ,że jest ona od benzyny :jawdrop: i brakuje miljon drobnych dupereli :mad2: a koszt całkowity to około 2 tys zł............ ale warto było :cool2:

Syrena z sercem od rekina!

http://img264.imageshack.us/img264/227/resize1yf.jpg

Duże Zdjęcie

Opublikowano

Dzięki wielkie! Jednak się da jak widzę. Gdyby ktoś wiedział cokolwiek o kompletnej klimie z tds to bardzo proszę o wiadomość. Zaczynam szukać.

Pozdrawiam