Skocz do zawartości

[e36] 318i - stuki w tylnym zawieszeniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od 2 tygodniu męczą mnie jakieś stuki głuche w tylnym zawieszeniu. Stuki (bębnienie) pojawia się jak jadę na nierównościach lub skręcę ostro w lewo na wybojach.

Wczoraj zostały wymienione amortyzatory tylne, poduszki górnego mocowania oraz osłony amorków.

W poprzednim roku wymienione sprężyny.

Na szarpakach nic nie pokazuję a mechanik twierdzi, że nic nie widać na podnośniku..

Myślałem, że coś może w bagażniku lata i obija się o blachę, ale nic z tych rzeczy..

Jakieś pomysły co to może być ? dźwięk dochodzi z prawej strony z tyłu i pojawia się tylko na wybojach, wzniesieniach i gwałtownych spadkach w dół czy na kanałach..

Pacjent to e36 sedan 1.8 benzyna 95 rok.

Opublikowano

zmień mechanika bo skoro stuka to coś ma luz.

można odpalić auto podniesione i wykluczyć przeniesienie napędu typu podpora wału, czy uszkodzenie dyfra, ewentualnie jego podparcie w postaci 3 poduszek.

a potem to już wiadomo, łyżka do opon, szarpanie rekami czy kołem, co kto lubi z mechaników :)

szukam