Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie gdzie najtaniej kupic w Poznaniu lub okolicach pompe paliwa do E36 1,6 95 rok i ewentualnie jaka? Co myslicie o regenerowanej? Dzieki z gory za wszelkie podpowiedzi.

PZDR

Rav
Opublikowano
Panowie gdzie najtaniej kupic w Poznaniu lub okolicach pompe paliwa do E36 1,6 95 rok i ewentualnie jaka?

Oryginał Bosch za 550-650 PLN, zależnie od źródła. Sprawdź w InterCarsie.

Dużo taniej (150 PLN) kupić nową podróbkę na Allegro, np. tutaj:

http://www.allegro.pl/item103848986_pompa_paliwa_bmw_e36_316_318_320_325_328_m3.html

Co myslicie o regenerowanej?

http://emots.wizja.net/emoty/zygi.gif To zbyt odpowiedzialny element, że kupować używki lub regenerowane.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Jesli chodzi o Allegro to zastanawialem sie nad ta pompa tylko nie wiem czy zaufac sprzedawcy no i pompie (za 150zl). ;) Kupowal ktos u tego sprzedawcy na Allegro i monotowal taka pompe?
Rav
Opublikowano
Jesli chodzi o Allegro to zastanawialem sie nad ta pompa tylko nie wiem czy zaufac sprzedawcy no i pompie (za 150zl). ;) Kupowal ktos u tego sprzedawcy na Allegro i monotowal taka pompe?

Niestety, z pompami paliwa do BMW to jest tak:

- kupujesz albo tanio, albo dobrze.

Te 400-500 PLN różnicy w cenie między pompką Pierburg z Allegro a Bosch z InterCars, to cena twojego spokoju na następne 200 tys. km.

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Witam. Na ul. Gostyńskiej (warsztat skody) gostek ma pompy. Brałem bratu do e34 (wg nr na pompie). rok gwarancji. Naprawia twoją albo na wymianę. Ceny nie pamiętam. Było to ok.4-5 miesięcy temu i jest ok.
Opublikowano

Znalazlem namiary na ta Gostynska. Dzwonilem ale nie bylo goscia ktory sie zajmuje pompami ale faktycznie maja do wszystkich aut. Jutro rano bede dzwonil.

Podaje namiary bo moze komus sie przydadza:

Kazimierz Kmiecik

Ul. Gostyńska 3

60-103 Poznań

Tel.: 61 830 57 56

Pzdr

Rav
Opublikowano

Dzwonilem na Gostynska i facet jest chyba niepowazny za regenerowana pompe na wymiane(!) czyli ja mu oddaje swoja chce 300zl(!). W sklepie nieopodal za nowa pompe chca tez 300zl juz niewspomne o Allegro gdzie nowa pompa jest za 150zl. Moim zdaniem Panu z Gostynskiej sie w glowie przewrocilo. Rozbiera pompe wklada jakies tulejki i bierze 300zl ladna przebitka...

Powinien powstac dzial na forum gdzie bedzie sie pietnowac takie przypadki niesolidnosci i zdzierstwa!

PZDR

Rav
Opublikowano
ja na tej za 150 jeżdze juz z pół roku, jedyne co zauważyłem od samego poczatku to to ze głośno pracuje, dosc mozno ja słychać (bzyczy), natomiast pracuje bez zarzutów.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Z tymi pompami to jest troche dziwna sytuacja, jak chcialem kupic do 325i to w serwisie BMW kosztowala 550 zl, w Intercarsie 600,00 , a na allegro 150 zł wklad. Tylko ze te w serwisie i w Intercarsie byly kompletne, tzn mialy kosz, filtr itd. Mam pytanie jak kupujecie te za 150 to lutujecie kabelki???bo u mnie oryginalne jest lutowane, ja osobiscie balbym sie lutowac :hand:, w 540 zasilanie jest przykrecane, a nie lutowane, takze tam mozna kupic wklad, ale lutowac w e36 to raczej strach, chyba ze robicie to jakos inaczej?
Opublikowano
ja na tej za 150 jeżdze juz z pół roku, jedyne co zauważyłem od samego poczatku to to ze głośno pracuje, dosc mozno ja słychać (bzyczy), natomiast pracuje bez zarzutów.

Przynajmniej wiesz ze dziala. ;) Czyli kupowac ta za 150zl? Kupowales na Allegro?

U tej kupowaleshttp://www.allegro.pl/item103848986_pompa_paliwa_bmw_e36_316_318_320_325_328_m3.html?

Mam pytanie jak kupujecie te za 150 to lutujecie kabelki???

Ja tam nie musze nic lutowac wpinam przewody i gra. ;)

Rav
Opublikowano
Powinien powstac dzial na forum gdzie bedzie sie pietnowac takie przypadki niesolidnosci i zdzierstwa!

:nienie: Zdzierstwo - tak. Niesolidność - nie.

Przecież nie skorzystałeś z jego usług :?: :8)

Opublikowano
:nienie: Zdzierstwo - tak. Niesolidność - nie.

Przecież nie skorzystałeś z jego usług :?: :8)

Tak sie sklada ze juz robilem pompe i mialem wsadzona regenerowana. Dzwonilem do goscia ktory mi to robil i potwierdzil ze wzial ja od niego. Pompe robilem pol roku temu i wysiadla. Wysiadla po gwarancji bo koles daje 3 miesiace. I co Ty na to?

Rav
Opublikowano
Tak sie sklada ze juz robilem pompe i mialem wsadzona regenerowana. Dzwonilem do goscia ktory mi to robil i potwierdzil ze wzial ja od niego. Pompe robilem pol roku temu i wysiadla. Wysiadla po gwarancji bo koles daje 3 miesiace. I co Ty na to?

No to można przyjąć, że gość jest niesolidny.

BTW (xravx, nie piję do Ciebie), nawet nową pompę można "załatwić" prędziutko. Wystarczy pojeździć na rezerwie.

Opublikowano

Przynajmniej wiesz ze dziala. ;) Czyli kupowac ta za 150zl? Kupowales na Allegro?

U tej kupowaleshttp://www.allegro.pl/item103848986_pompa_paliwa_bmw_e36_316_318_320_325_328_m3.html?

Mam pytanie jak kupujecie te za 150 to lutujecie kabelki???

Ja tam nie musze nic lutowac wpinam przewody i gra. ;)

Ja tez ja znalazłem na allegro ale ponieważ musiałem ja wymienic tego samego dnia to szukałem blisko siebie i znalazłem w Zabrzu, pojechałek i kupiłem, jednak miał dwa rodzaje do metalowego zbiornika i do plastikowego, ta do metalowego było troche droższa. Wg mnie brac tansza masz przeciez gwarancje, jest nowa, itp, zawsze bede za kupnej nowej podróbki niz uzywki ktora moze byc nieobliczalna.

jak by nie liczyc to prawie 3 pompy kupisz za jedna oryginalna. skoro oryginał u mnie wytrzymał 14 lat to i podrobka powinna lata takze pracowac

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
XRAVX sklep obok Gostyńskiej to gdzie?
Opublikowano

Podaje link do sklepu internetowego z pompami paliwowymi http://www.pompy.net/.

Okazuje sie ze do mnie pasuje ta pompa http://www.pompy.net/sklep,2130,22944748,39595191793433,03,,pl-pln,300157,0.html.

Ja tez ja znalazłem na allegro ale ponieważ musiałem ja wymienic tego samego dnia to szukałem blisko siebie i znalazłem w Zabrzu, pojechałek i kupiłem, jednak miał dwa rodzaje do metalowego zbiornika i do plastikowego, ta do metalowego było troche droższa. Wg mnie brac tansza masz przeciez gwarancje, jest nowa, itp, zawsze bede za kupnej nowej podróbki niz uzywki ktora moze byc nieobliczalna.

jak by nie liczyc to prawie 3 pompy kupisz za jedna oryginalna. skoro oryginał u mnie wytrzymał 14 lat to i podrobka powinna lata takze pracowac

Pewnie kupowalas w JARCARS-ie. Gosciu jest na Allegro pod takim samym nickiem i jeszcze jest jedna liczaca sie osoba na Allegro jesli chodzi o pompy - nick NATALIAFS.

To dla tych ktorzy chcieliby kupic troche taniej pompy zwlaszcza gdy sie czesciej zacieraja i pala niz powinny... ;)

W kazdym razie zaryzykuje zakup pompy w sklepie internetowym ktory podalem wyzej. Wysylaja za pobraniem (koszt pompy + 8zl). Zobaczymy jak bedzie i napisze co i jak i czy warto.

PZDR

Rav
Opublikowano

... no i pompa juz jest zamontowana i wszystko gra. W piatek wieczorem zamowilem w sobote dostalem maila z potwierdzeniem zamowienia i informacja ze w poniedzialek bedzie u mnie. Byla bardzodobrze zapakowana i z gwarancja na 12 miesiecy.:)

Pzdr

Rav