Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam od nedawna mam problem z uciążliwym cykaniem przy podszybiu a mianowicie dy silnik jest zimny to nie powiem jest przyjemnie ładnie równiutko wszystko śmiga ,a jak się zagrzeje to zaczynają się schody przez pewny czas cykanie narasta aż pozniej ucicha i tak w kolo yhmmm po przejechaniu 40km cyka cały czas dopiero od przedziału 3tys /min znika popracuje troszke mna wolnych i powoli cykanie daje o sobie znać

nie wiem już gdzie szukac problemu

podłączyłem interfejs delphi ds150e wyskoczyl blad 212 a na live dacie kat walka rozrządu wchal się na biegu jałowym od -21 ,22,44,do70 stopni po dodaniu gazu 22.44.70

wymieniłem czujnik położenia walka rozrządu na oryginalny i nic prosze o jakies wskazowki czego moge sie zlapac samochod jezdzi bez zadnych strat przyspiesza tak samo :)

Opublikowano

witam !

koledzy po nieprzespanej nocy stwierdziłem ze rozkręcę wszystkie pokrywy i posłucham samochodu stetoskopem !!:P

wyeliminowałem zawory chyba dosłownie wszystko co wiąże się z rozrządem ;) miły dla ucha szummm a cykało dalej nawet wiem ze to zabronione przykładałem do cewek czy by gdzieś coś tam :D ale wszystko oko ,na koniec dyszlem do dolotu powietrza iii zauważyłem ze coś cyka bardziej przyłożyłem śrubokręt do wtryskiwaczy bo steto ni edalo rady i okazało się ze na cylindrze 6, 4,3 słychać cykanie takie delikatne inne niż na pozostałych zbadałem regulator ciśnienia zawór czy coś tam na listwie nic

co o tym myślicie czy to moze byc to ? tylko od czego? i czy jak wymienie wtryski hmm końcówki itp wróci wszystko do normy?

Moze przyczyna w wydechu i przenosi wydech od początku do końca kwas mogę dodać filmiki jakby komuś coś przyszło

pozdrawiam Tomasz