Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem wyglada tak. Szyberdach sie otwiera ale przy zamykaniu sie ... dokladnie zamyka a nastepnie odrobine otwiera. Wszystko w poziomie. Moge go potem domknac pulsacyjnie.

Wyczytalem gdzies, ze to prosta przypadlosc ktora koryguje sie "kalibracja czujnika polozen krancowych szyberdachu".

Czy ktos zna opis tej procedury? Cos z przytrzymaniem przycisku? W jakiej pozycji? Ile sekund?

Przeczytalem posty ale wydaje mi sie, ze dotycza one niesprawnosci miechanicznych, uszkodzonych trybow, prowadnic itp. U mnie nie slychac niczego niepokojacego.

Opublikowano
pewnie to nic nie da ale ja jak wyciagnąłem kiedys akumulator a miałem otwarty to po podłaczeniu aku szyber to wogole działy sie jaja i nie dało sie ani całkiem zaknac ani otworzyc, musiałem korbą zamknąć i przytrzymać przycisk ktory zamyka szybez z dowolnego położenia i po około 2 sekundach cos cykło i juz super działa. tak było w E34 kombi a jak jest w E38 tego nie wiem, ale moze podobnie

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW