Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam juz druga skrzynie do automata 735i 88r. Potrzebuje kilku dobrych porad. Jesli chodzi o samo zamontowanie skrzyni to nie powinno byc wiekszych problemow (najwyzej ciezki dostep do niektorych srob). Problem jest w tym jaki najlepiej wybrac olej? Czytalem ze Dexron III, ale czy firmy ELF czy tez innej? Ktory bedzie najlepszy? W jaki sposob calkowicie spuscic olej nie tylko ze skrzyni, ale takze z chlodnicy oleju i calego ukladu? Bo chyba najlepiej wymieniac caly olej a nie tylko ze skrzyni a reszta sie wymiesza z tym co pozostalo. Czy to prawda ze do calego ukladu jest potrzebne 9l ? , bo nie wiem ile kupic. Jak odpowietrzyc dobrze caly uklad wraz ze skrzynia? Bo o tym ciezko znalezc na forum. To narazie na tyle.
Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.
Opublikowano
Tez jestem na etapie wymiany skrzyni biegow, z tego co ja wiem to trzeba 7,5 litra oleju ale pewien tego nie jestem... Mysle ze juz w poniedzialek bede mial nowa skrzynie wiec bede wiedzial na pewno ile tego oleju tam wchodzi.

Szukasz czesci do swojego BMW??

Pisz na gg 1211423!!!