Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu po założeniu zawieszenia gwintowanego Ta-Technix w mojej e46 w lewym kole slyszę trzaski i jakby naciąganie sprężyny przy skręcie w miejscu i przy wpadnięciu w dziure na skręconym kole. Gwint jest w dobrym stanie po jednym sezonie zero rdzy.

Czytałem troche na ten temat i pierwsza opcja to wymiana łożyska na McPersonie ale szukałem troche po necie i nie znalazłem nigdzie takowego pod tego McPersona Ta-Technix.. Stąd moje pytanie czy jakikolwiek inny będzie pasował i czy musze zdjąć ten cały kielich z góry amora czy jest jakoś rozbierany i w środku będzie to łożysko ?

Opublikowano
Wyciągasz amor, skręcasz sprezyne na maksa w dół (wtedy nie potrzebujesz sciągacza), wykręcasz poduszke Mc'Persona. Poducha pasuje od zwykłych amorów. Ja założyłem u siebie do Ta-Technix dwie poduszki Blistein'a i jestem zadowolony.