Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam silnik z Bmw e36 w budzie e30 m50b25.

Silnik jedzie ale wgl słabo wkręca sie na obroty i nie ma mocy.

Kupiłem juz inna przepływke ale to nic nie dało. A najlepsze w tym wszystkim jest to ze jak ją odłączę całkowicie albo zdemontuje to silnik dostaje mocy i jedzie (ale nie wiem czy do końca tak jak powinien).

Wie ktoś co to może być ?

dodam że była pod kompem i nie wykazało żadnego błędu. Już opadam z sił. Proszę o pomoc.

Opublikowano

może kup sprawną przepływkę.

Podłączenie to nie tylko odczytanie błedów jak 90% ludzi myśli, a diagnoza podczas jazdy ? po to jest tyle funkcji chociaz w prostej inpie żeby sprawdzić jak się auto zachowuje podczas jazdy, jak pracuja sondy, jak mierzy przepływka itp.

Masz jeszcze czujnik wału i wałka ale to zazwyczaj wypluwa błąd ale tez odpowiada za moc.

Nie masz już sił a ledwo podmieniłeś jedną rzecz zamiast zrobić diagnoze i od razu naprawić.

szukam
Opublikowano

Wiem że by trzeba zrobić diagnoze podczas jazdy ale z mojej okolicy fachowiec nie ma tak długiego kabla żeby wziąć głowice do środka samochodu(a nie chce zostawić jej na silniku) i dopiero go zamówił i nie wiem kiedy będzie.

Co do przepławki. Jak kupowałem to sprzedający zapewniał ze sprawna bo podłączał do swojej beemki.

Zastanawia mnie to dlaczego ona lepiej idzie jak przepływka odłączona ?