Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam takie pytanie od zakupu auta drży mi pedał gazu chciał bym się dowiedzieć czym to może być spowodowane.

Wygląda to następująco pedał nigdy nie drży podczas stałej prędkości ( stąd aż tak mi to nie przeszkadza ) na 1,2,3 biegu objaw nigdy nie występuje dopiero przy 4 i 5 . 2 tys pedał w podłogę i czuć drgania i tak jak by samochód się trochę trząsł dochodzi do 3tys i trochę ustaje czasem nie czy to jest objaw zużytego sprzęgła ?

Poduszki raczej nie bo wymieniane były lewa,prawa lemforder oraz niedawno koło pasowe, na starym też tak było.

Opublikowano

Nikt nie ma pomysłu ?

Dodam że generalnie cały samochód wpada w wibracje i ma się wrażenie jak by miało zaraz coś odpaść, po zdjęciu nogi z gazu wszystko wraca do normy.

Najgorszy jest 5 bieg praktycznie nie da się jechać bo od razu wpada w wibracje na 4 biegu jest jeszcze jako tako.

Opublikowano
podpora wału, łączniki gumowe skrzynia wał itp sprawdzałes ?

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

To co wymieniłeś nie bo na początku myślałem że to przez wahacze więc wymieniłem nowe + końcówki drążków + geometria nie poprawiło się ale auto przestało pływać wcześniej trochę sciągło później poduszki i na końcu zgoniłem na koło pasowe które też było w kiepskim stanie ale jednak to nie wina tych rzeczy.

Dzięki za podpowiedź posprawdzam te elementy co wymieniłeś, podpora wału to to : ? http://allegro.pl/podpora-walu-bmw-e36-e46-e34-e39-z3-nowa-meyle-i5196749252.html

Brzmi strasznie a wygląda takie małe :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko wracam dzisiaj od mechanika posprawdzał cały napęd wał i wszystko w bardzo dobrym stanie trzyma się sztywno. Podpora wału i łącznik wyglądają bardzo zdrowo zero luzów i wizualnie.

Nawet jechałem w powietrzu i też wszystko było ok natomiast ja czułem w środku te delikatne wibracje.

Mechanik powiedział że mogą to być półosie. Jedna wygląda na wymienianą i nie wiadomo czy nie krzywa tak powiedział a druga wygląda na oryginalną.

Co o tym myślicie czy to to ? bo drgania czuć ewidentnie z przodu nie z tyłu auta.