Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej koledzy dopiero co zakupiłem BMW e90 330 Xdrive mam problem z skrzynia biegów strasznie szarpie jak przerzuca z pierwszego biegu na drugi i tak samo się dzieje jak z 3-go przerzuca na 2-gi dodam że już wymieniłem olej i filtr w skrzyni może ktoś pomoże plis :D

A drugi problem jest pokrętłem idrive raz działa a raz nie wtedy jak pokrętło nie działa to wtedy radio tez nie działa proszę o pomoc

pozdro

Opublikowano

Wiem , że nie którzy powiedzą że to placebo, ale zastosuj się do tego:

#1 Włącz zapłon ( naciśnij start , nie naciskając żadnego z pedałów )

#2 Naciśnij i przytrzymaj pedał gazu przez 30sek ( maksymalnie naciśnięty, ma się kickdown załączyć )

#3 Nie puszczając pedału naciśnij przycisk start , po czym zwolnij pedał gazu

Odczekaj 3min i uruchom silnik i zrób przejażdżkę

U mnie skrzynia zmienia wyraźnie "gładziej" , w szczególności jak zrzuca biegi w dół.

Opublikowano
Dzięki wielkie spróbuje tak zrobić. tylko chodzi o to że biegi przelancza ładnie oprucz tej 2-ki jak wchodzi na 2-gi bieg i zarówno jak redukuje na 2-ke resztę przelancza płynie i ładnie
Opublikowano

Jutro jadę "podobno do dobrych mechaników co zajmują się tylko automatami " i zobaczę co oni na to poradzą

jak tylko będę coś wiedial to dam znać

pozdrawiam

Opublikowano
Zaczol bym od wymiany oleju i wyzerowal adaptacje.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Witam

byłem dziś u elektro mechanika a nie u mechanika podpiol komputer do auta i wszedł bezpośrednio w skrzynie biegów i ZRESETOWAL ja . I powiem że zrobił to perfekcyjnie bo jak przeprowadziłem jazdę próbną tak zwane uczenie szkrzyni zmiany biegów . szarpanie szkrzynia ustalo i biegi są przelanczane płynie i bez żadnych zrywow więc jeżeli macie podobne problemy radzę wymienić olej wraz z filtrem i niezapomnies o zresetowaniu skrzyni nie mylić z szukaniem błędów

pozdrawiam

Opublikowano
to co nazywasz resetowaniem to jest wlasnie usuwanie adaptaci ale u ciebie jak czesto pomogla wymiana oleju i miski z filtrem.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie