Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Mialem dokladnie ten sam problem tylko w glownej lampie.

Sa tam wbudowane jakies diody ktore sie przepalily.

Ktos gdzies opisywal na necie ze mozna to naprawic wystarczy przelutowac diody ale zeby sie do nich dostac musisz otworzyc lampe ogrzewajac ja i ponownie sklejajac.

Moja lampa kosztowala mnie 99zl uzywka wiec nawet sie w to nie bawilem...

Lampa w klapie bedzie jeszcze tansza. Pozniej mozesz poeksperymentowac i jak Ci sie uda to pogonic...;)

Opublikowano
najlepiej to miernik w rękę odpinasz kostkę od tej lampy , i sprawdzasz czy jest napięcie ,

Dokladnie tak.

Zapomnialem dodac ze zanim kupilem nowa lampe wypialem ze starej ten koszyk z zarowkami i sa w nim 2x zlote styki ktore dostarczaja napiecie to wbudowanych w lampie diod, podpialem miernik do prawej i lewej - napiecie bylo takie samo wiec wszystko wskazywalo na uszkodzone diody.

Opublikowano
Lampa w klapę kosztuje 60zł więc też nie chce mi się bawić, zaraz sprawdzę to napięcie. Dzięki za pomoc koledzy. Jak naprawie uszkodzony tylny błotnik i umyję wnętrze planuje zrobić galerie samochodu ;)