Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lektura.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Witam. mam problem z ews w moim Bmw.

Auto jest po przekladce z angola, oryginalnie był tam silnik m52 b28 buda jest z marca 99r. teraz jest założony m52 b20 z 95r.

jest z nim ews kompletny ale po podłączeniu ews "trzyma" i nie podaje sygnału ani na rozrusznik ani zapłonu, wtryskiwacze też odcięte. sprawdzałem wiązkę i w sumie tylko jeden kabel został przelutowany od ews ten od małej wtyczki co idzie do wzmacniacza sygnału z pierścienia. wtyczka od całego modułu była nieruszana i jest nie cięta. Proszę o pomoc bo nie wiem co może być jeszcze nie tak. rozrusznik na ews-ie obszedłem więc kręci ale nic poza tym.

Opublikowano

wszystko jest przełżone kompletnie komp moduł ews pierścień z modulatorem i kluczyk z pestką

zastanawiam siętylko czy czasem w tym roczniku 99 nie było już ews III jak ktośma schemat podłączenia ews II i III to był bym bardzo wdzęczny za przesłanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od roku 97 szedł EWS3.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Problem rozwiązany.

Okazało się że ktoś grzebał w wiązce i masa była odpięta i w ogóle kable pomotane .

a tak przy okazji u mnie wtouringu 99 rok jest ews II