Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
niestety to jeden z najtańszych badziewnych wydechów, który po montażu przez dwa miesiące będzie cichutki, a potem będzie coraz głośniej, aż w końcu będzie dawał mocno metaliczny dźwięk, szukaj oryginału w dobrym stanie, najlepiej z katalizatorem, a jak nie to wstaw zamiast kata dobry tłumik przelotowy
Opublikowano
Właśnie myślałem nad wstawieniem zamiast katalizatora kawałek rury, ale mam wrażenie, że to nie takie proste i będzie zwyczajnie ch*jowo i głośno dlatego rozglądam się za całością
Opublikowano
Właśnie myślałem nad wstawieniem zamiast katalizatora kawałek rury, ale mam wrażenie, że to nie takie proste i będzie zwyczajnie ch*jowo i głośno dlatego rozglądam się za całością

też przerabiam to co Ty :D nie wydaje mi się aby ten tani zamiennik zdał egzamin ale na pewno jest lepszym pomysłem niż rurka :P

co do rury. Będzie głośniej (to pewne) i prawdopodobnie wzrośnie spalanie - to samo co w przypadku strumienicy. Gdzieś tam ktoś pisze, że niby po zamontowaniu strumienicy wyraźnie odczuwa się przyrost mocy. Nie wierz w takie brednie. Może faktycznie auto lepiej się wkręca ale to raczej przez to, że wywala się zapchanego kata (objaw taki sam jak byś próbował dmuchać przez zapchany nos) - na pewno nie przybyło mu koni pod maską :norty: No i nie przejdzie Ci takie auto ze strumienicą czy RURKĄ przeglądu, chyba że zabudujesz to "opakowaniem" po kacie.

Ja np cenie sobie komfort jazdy i czegoś takiego bym nie zrobił. Mocno drażni mnie te buczenie spod tyłka. Wolę wyłożyć te 3 stówki (u mnie po tyle gościu sprzedaje katy z beemek) i kupić oryginalnego używanego kata w dobrym stanie. Tylko na to trzeba czasu :P

tu masz oryginalnego kata z tym, że gość sobie trochę ceni :P

http://allegro.pl/bmw-e30-e36-316-318-katalizator-oryginalny-i5343850736.html

Poczytaj na forach. Na pewno znajdziesz cenne informacje i uwagi dotyczące kata i przeróbek.