Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wymieniałem ostatnio olej w skrzyni biegów i w tym celu odkręciłem całą osłonę. Podczas jej przykręcania miałem problem z trzema śrubkami gdyż były już bardzo zardzewiałe, ale jakoś trzymały. Dzisiaj niestety okazało się, że śrubki nie dały rady i osłona sobie wisi. Wiem, że można łatwo załatwić sprawę za pomocą wkrętarki i wkrętów ale nie jestem zwolennikiem tego typu rozwiązań i wolę zamontować osłonę tak jak ma być. Problem jednak w tym, że bardzo ciężko znaleźć taki komplet do montażu tej osłony i zastanawiam się czy takie coś http://allegro.pl/spinki-nadkola-nadkole-bmw-e46-e39-e36-e38-10-szt-i5064176897.html da radę ?

Znalazłem oryginalne śrubki po 10zł od sztuki ale czas oczekiwania to ~10 dni, a 2 tygodnie jeździć z wiszącą osłoną to tak trochę nie bardzo :? Dziekuję z góry za pomoc i pozdrawiam :D

Opublikowano
Raczej to do osłony się nie nadaje lepiej zrobisz jak zupełnie ją zdejmiesz na czas zakupu wspomnianych śrub możesz spokojnie jezdzić bez osłony i będziesz miał tak jak powinno być :)