Skocz do zawartości

E46 320i LPG obroty - przytrzymanie i spadek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem BMW 320i z LPG. Chciałbym zapytać co może być problemem w sytuacji gdy auto niekiedy gaśnie przy skrzyżowaniach albo zatrzymywaniu się.

Wymieniłem już świece oraz czujniki temperatury (świece były 4 elektrodowe - wymienione na 1 elektrodowe a czujniki temperatury wariowały).

Jest lepiej, gaśnie rzadziej ale ciągle występuje problem, gdy samochód stoi na jałowym daje mu w gaz i w momencie gdy obroty spadają następuje sytuacja, że chwile (sekunda) wskazówka zatrzyma się na 900 obrotach i spada do 500-600 i wtedy albo samochód zgaśnie, albo pofaluje obrotami, albo utrzyma się jakimś cudem na tych 500.

Dotychczas było też tak, że samochód rano odpalał i odrazu obroty spadały i gasł. Nie wiem czy problem będzie dalej występował po tych wymianach o których napisałem, nie miałem czasu aby dziś rano sprawdzić.

Proszę o porady :)

Pozdr

Opublikowano
miałem e36 benzyniaka z tym że 1.6 też miałem problemy z o obrotami. Sprawdź jeszcze odmę (ten zawór) no i przede wszystkim jak kolega mówi dolot, lekka nieszczelność i cuda się dzieją,,,