Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów

Dzisiaj rano wracając z nocki stało się coś złego (takie mam przeczucia)

Mianowicie wyprzedałem TIRA zredukowałem na 3 przeciągnałem 6 tysięcy po czym usłyszałem pikanie i wywaliło błąd silnika.

zaczęło telepać autem, (dodam, że wraz z wywaleniem błędu sinika imo skonczył gaz co jest dziwne liczyłem, że zrobie wiecej km)

Zatrzymałem się, wyłączyłem auto, zapaliłem ponownie. błąd zniknał ale dziwne objawy nie.

treść błędu i odgłosy identyczne jak tutaj.

Nie wiem czy to ma jakies znaczenie czy nie ale od czasu kiedy kupiłem auto pomaranczowa kontrolka silnika nie gaśnie wraz z innymi po przekreceniu zapłonu. Gaśnie ona dopiero po odpaleniu auta.

Bardzo was proszę o pomoc, wiadomo, że auto zostawie u mechanika ale za 5 dni przyjeżdza do mnie osoba w odwiedziny i nie mogę sobie pozwolić na brak auta w tym momencie.

Pozdrawiam Serdecznie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakby nie pracował jeden z cylindrów.Miałem podobnie-po prostu u mnie na czwartym cylindrze odpięło się lekko podłączenie cewki i wypadał mi zapłon na 4.

Po podłączeniu pod komp. wszystko da się zobaczyć.