Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu z tyłu auta dobiega mnie irytujący dźwięk. Jedyne co wiem, że to na pewno nie łożysko.

Przeczytałem dość sporo wątków na tym forum, na innych forach, używałem wujka google. Ludzie piszą o skrzyni, o dyfrze, olejach, oznaczeniach i tak dalej. Jednak to co wyszukiwałem trochę różni się od mojego przypadku.

Mianowicie wszędzie jest mowa o huczeniu/wyciu z tylej części auta podczas dodawania gazu bądź hamowania biegiem (ujmowania gazu)

U mnie jest trochę inaczej. Wycie dobiega z tylnej części auta gdy jadę równym gazem tylko na 5 biegu. Nie nasila się, jest równomierne.

Poziomu oleju nie sprawdzałem, ale podejrzewam, że nic tam nie było ruszane od wieków :P

Proszę o sugestie rozwiązania mojego problemu.

pozdrawiam

Opublikowano

Jak masz możliwość to podnieś tył auta, bądź całe, odpal i sprawdź co wyje.

Pozdrawiam

Opublikowano

niestety nie mam takiej możliwości. Jakieś inne sugestie chociaż co to mogło by być? :>

dodam, że po przejażdżce powyżej 5km dźwięk nasila się.

Opublikowano

A dostępu do kanału/podnośnika nigdzie nie masz? Żeby chociaż obadać mniej więcej. Bez diagnozy organoleptycznej ciężko wywnioskować cokolwiek.

Pozdrawiam