Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zbliża się lato i potrzebuje jakiś dobrych środków do mycia i polerowania lakieru przez wiosne myłem cały czas na myjniach ręcznym bez żadnego polerowania itd ale w maju mam taką większa imprezę i chciałbym ja umyć i wypolerować na picuś :) i tutaj moje pytanie co polecacie do takiego dokładnego umycia i wypastowania samochodu ? Czytałem trochę że powinno się myć auto w 3 krokach 1.Umyć dokładnie woda z szamponem 2.Nałożyć jakiś środek przez polerowaniem 3.Polerowanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przede wszystkim napisz co rozumiesz pod pojęciem "polerowanie", bo wydaje mi się, że nie wiesz o czym piszesz.
Opublikowano
Jak już użytkujesz auto od dłuższego czasu i nie zabezpieczałeś go woskiem to przyda się pewnie polerka całego lakieru. Jak masz jeszcze w miarę dobrym stanie lakier to dokładnie umyć, wyglinkować, przemyć jakimś cleanerem przed woskowaniem i na końcu nałożyć. Efekt na pewno pozytywnie Ciebie zaskoczy przy stosunkowo małych nakładach pracy, ale zważaj, że wosk nie zakryje wszelakich rys (szczególnie tych kolistych) powstałych podczas wcześniejszych myć. W słońcu nadal będzie widać defekty. Co do środków jakich powinieneś użyć to już sam musisz zdecydować, odradzam jedynie używanie środków z marketowych półek. Polecam lekturę forum kosmetykaaut ;)

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• Członkowie klubu
Opublikowano

w bardzo bardo dużym skrócie:

1.umyj auto

2. wysusz ręcznikami z mikro, żeby nie zostały waterspoty

3. kup sobie z Zymol-a wosk(np carbon) i cleaner HD Cleanse i kilka mikrofibr

oczywiście woski i cleaner-y do wyboru co tam uznasz, ale zymol jest dosyć łatwy w aplikacji i docieraniu

machnij sobie poradnik http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?f=6&t=2601&hilit=poradnik

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Poczytałem trochę to forum jak napisałeś i powiem szczerze że jestem teraz bardziej zszokowany niż wcześniej według ich to proces mycia auta składa się z 5-6 pod punktów:1.płukanie 2.mycie z szamponem na dwa wiadra 3.glinkowanie 4.polerowanie 5.jakiś cleaner i na koniec dopiero wosk normalnie szok :shock:
  • Członkowie klubu
Opublikowano

tak to sie powinno robic żeby auto było czyste,

a jak nie chcesz miec kłopotu z 12 godzinnym przygotowaniem lakieru i woskowaniem raz na 3 miesiące co najmniej, to kładziesz kwarc lub ceramikę i po problemie :D

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55