Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pęknięty klosz w lampie przedniej e46 coupe przedliftowa Xenon.

Obudowa jest przez poprzedniego właściciela poklejona.

Pytanie jakie mam

Czy da się kupić lampę zwykłą do coupe i wywalić środek i wepchać mój z Xenonem ?

I czy obudowa z anglika też pasuje bo są dużo tańsze.

Czy po prostu najłatwiej zmienić tylko klosz lampy.

Z góry dziękuje

Opublikowano
Przelozyc srodek moze byc ciezko, w sedanie i touringu w lampach z xenonem sa w srodku inne wtyczki do silniczka od regulatora. Za to obudowa od anglika bedzie pasowac, kwestia czy jest sens sie w to bawic. Moim zdaniem lepiej wyjdzie kupic zwykla lampe od anglika za okolo 50zl i po prostu przelozyc klosz, ew sprobowac wtedy przelozyc srodek, bo moze w coupe pasuje.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Podepnę się do tematu.

Wymiana obudowy lampy. Ja mam połamane i klejone uchwyty również ten do którego przykręca się kierunkowskaz.

Lampa to Al xenon lift, moje pytanie czy pasuje sama puszka od zwykłej, Łatwiej i taniej takowe można znaleźć na alledrogo.

Może ktoś przerabiał taką zamianę.

Opublikowano
Witam.

Mam pęknięty klosz w lampie przedniej e46 coupe przedliftowa Xenon.

Obudowa jest przez poprzedniego właściciela poklejona.

Pytanie jakie mam

Czy da się kupić lampę zwykłą do coupe i wywalić środek i wepchać mój z Xenonem ?

I czy obudowa z anglika też pasuje bo są dużo tańsze.

Czy po prostu najłatwiej zmienić tylko klosz lampy.

Z góry dziękuje

a to jest AL czy bosch ?? podeslij fotke :) bo z tego co pamietam wystarczy ze kupisz poliftingowa zwykla lampe z e46 i przelozysz srodek, ale pokaz mi swoja lampe (zaczepy)

Opublikowano
Możesz kupić lampe z angola bez problemu i przełożyc reszte. Będziesz musiał zrobic otwór z tyłu żeby przełożyć regulacje soczewki ( tą żółtą) i otwór na kabel do zapłonnika czy jak to sie tam nazywa :P Robiłem to u siebie